#nemluxustáska: segítsünk a rászoruló nőknek!

Január 2-án újraindul a #nemluxustáska kampány, mellyel a nehéz helyzetben élő nők számára állíthatunk össze ajándékcsomagokat – olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján.

A menstruációs szegénység nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, de megfosztja a nőket méltóságuktól, és szégyenérzetet kelt bennünk.

Talán nem is gondolnánk, hogy Magyarországon több ezer olyan nő él, akiknek gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket – ezen szeretne segíteni a kampány.

Hogyan segíthetünk?

Január 2. és 31. között a hivatalos gyűjtőpontokon várják az adományokat a szervezők.

Hogyan érdemes összeállítani a táskákat?

– Válasszatok ki egy jobb állapotban lévő táskát, amit már nem hordotok, és tegyetek bele mindennapi higiéniás termékeket. Ide tartozik a fogkefe, a fogkrém, az intim betét, a szappan vagy tusfürdő, a sampon, a hajbalzsam, a dezodor, a kézkrém, a testápoló, az ajakápoló, a hajkefe, a hajgumi, a papírzsebkendő, a nedves törlőkendő – tehát olyan termékek, amelyeknek ti is örülnétek.

– Higiéniai okok miatt tampont, mosható betétet és menstruációs kelyhet ne tegyetek a táskába, és ugyanez igaz a gyógyszerekre, romlandó élelmiszerekre, és éles tárgyakra.

További információkat a csomagokról, a gyűjtőpontokról és a leadási határidőkről itt olvashattok, a kampány hivatalos honlapján.

Hirdetés