Pécsi családok! Fogynak a helyek, azonnal tessék jelentkezni ezekre a gyerektáborokra!

Mi a közös a zooban, a muskétásokban, a természettudományokban, az úszásban, a kisvasútban, a plakátokban, és a túrázásban? Nos az, hogy Pécsett idén nyáron többek között ezeket a témákat és tevékenységeket felölelő, izgalmas táborok várják a gyerekeket. 

– A koronavírus-járvány reményeink szerint utolsó rohama után minden gyerek és szülő is várta már a szabadságot. Éppen ezért a pécsi városvezetés idén is megszervezte a nyári táboroztatást, még a szokásosnál is színesebb programokkal. Bevontuk a munkába az önkormányzati cégeket és intézményeket, így olyan palettát tudtunk összeállítani, melyből szerintem mindenki kedvére válogathat. Jövőre pedig még inkább összeszervezett, jól működő hálózatot alakítanánk ki, melynek az előnye az lesz, hogy a pécsi szülők és gyermekek jobban és olcsóbban tudják majd igénybe venni a szolgáltatást – fejtette ki a témában Nyőgéri Lajos alpolgármester.

Janus Pannonius Múzeum szervezésében a 8-14 éves korú gyerekeket a Jóga és művészet, illetve a 10-14 év közöttieket a Muskétás tábor várja. Az első, mint ahogy a címéből is sejthetjük, test és lélek ápolását helyezi középpontba. Az utóbbiban pedig lesznek középkori fegyverek, íjászkodás, japán kardbemutató, vívás, látogatás a városi lövészklubban.

Csorba Győző Könyvtár a száz évvel ezelőtti Pécsre kalauzolja a kíváncsi gyerekeket: 13 és 15 éves kor közötti fiatalokat várnak a Néprajzi Múzeumban. Az olvasótábor célja, hogy összefüggő és életteli képet mutasson meg Pécs művelődéstörténetéről és a pécsiek mindennapi életéről a szerb megszállás vége és a második világháború kitörése közötti két évtizedben.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. is remek kínálattal rukkolt elő az idei nyári szezonra. A következő táborokra várják gyermekek jelentkezését: Plakát, vagy amit akartok!, A mi Camera Obscuránk…, Jövőkód – felfedező tábor, illetve természettudományos, művészeti, valamint történelmi tematikájú programok. Mindezekről bővebben a Facebook-oldalon és honlapon olvashatunk.

Az állatimádó lurkók nagy kedvence sem marad el az idén, lesz Zootábor a Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium szervezésében. Több információ hamarosan a zoo honlapján és közösségi oldalain is elérhető lesz.

7 és 13 év közötti „kisvasutasokat” vár több turnusos napközis táborában a Mecseki Kisvasút Alapítvány. Érdeklődni a kisvasút hivatalos honlapján található elérhetőségek egyikén érdemes.

Rengeteg nyári tábora lesz a Pécsi Kulturális Központnak. Többek között úszó, kreátor, túrázó és vasútmodellezés témákat boncolgatnak majd a különböző programok szervezői. Jelentkezni és érdeklődni ezeken az elérhetőségeken lehet. Nyári napközi is indul június 28-a és július 30-a között, melyre az ANK-ban (Apáczai Csere János körtér 1.) lehet jelentkezni.

Korábban ITT is írtunk táborokról.