A pécsi a legjobb egyetem a Times Higher Education legfrissebb rangsorában

Az előkelő 201-300. pozícióba rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a londoni központú, tekintélyes Times Higher Education (THE) legfrissebb nyilvánosságra hozott nemzetközi listájában. A PTE ezzel a helyezésével a legjobb magyar egyetem lett a 94 ország több mint 1000 egyetemét rangsoroló összevetésben – tájékoztatta lapunkat a pécsi egyetem.

hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem bekerült a Times Higher Education „Impact Ranking” elnevezésű rangsorába, így egyike lett a 94 országból rangsorolt, 1115 legjobb intézménynek – olvasható a pécsi egyetem közleményében.

A londoni vállalat 17, ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési cél mentén értékelte az intézményeket. A PTE olyan iskolákkal került egy kategóriába, mint a francia Sorbonne, vagy az amerikai Massachusetts Egyetem, közben megelőzte a Pármai Egyetemet és a Tokiói Tudományegyetemet is.

A listára a magyar egyetemek közül a PTE mellett felkerült a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, az ELTE és a Széchenyi István Egyetem is.

A közleményből kiderül: az élmezőnyt az angolszász intézmények uralják, az első ötbe három ausztrál, valamint egy-egy brit és kanadai egyetem került, az első a Manchesteri Egyetem lett.

Korábban itt írtunk arról, hogy a THE közel ötven fejlődő ország felsőoktatási intézményeit összevető nemzetközi rangsorában a PTE a 155. helyre került.