Az országos premier előtt, február 21-én Pécsen, az Uránia moziban is megnézhetjük Szabó István új filmjét, a Zárójelentést. Az Oscar-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel új mozifilmet készített.

hirdetés
Uránia Mozi

A Oscar-díjas Szabó István új filmje Stephanus professzorról (Klaus Maria Brandauer) szól, az elismert kardiológusról, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor nem szeretné még abbahagyni a munkát, hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként tevékenykedik tovább. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, de nem feledkezhet a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kell megtanulnia, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük – így szól az ajánló.

A film plakátja tükrözi a film hangulatát: kétség és bizonytalanság járja át a professzor arcát. A múlt nehézségei és a jelen félelmei ezek.

Egy pillanatkép a kulisszák mögül

A filmet az Oscar-díjas páros, Szabó István rendező és Koltai Lajos operatőr jegyzi. A főszereplő mellett olyan színészek tűnnek fel a filmben, mint Eperjes Károly, Udvaros Dorottya, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes.

Íme a film előzetese!

A február 21-i pécsi premier előtti vetítés után közönségtalálkozón beszélgethetünk az Uránia moziban az alkotókkal, színészekkel: Eperjes Károllyal, Kerekes Évával, Koltai Lajossal, Sándor Pállal, Virga Tímeával, valamint a film producereivel, Tőzsér Attilával és Pék Csabával is.

Klaus Maria Brandauer és Eperjes Károly

A vetítés időpontja: február 21. 18 óra.

(x)