Beköltözik a jövő a pécsi egyetemre!

A „Pécsiközgáz” vagyis a PTE Közgazdaságtudományi Kara fontos mérföldkőhöz érkezett: idén ünnepli a képzés elindulásának 50. évfordulóját, melynek keretében az itt fejlesztett nyitott online piacteret, az openup.pte.hu-t mutatják be, valamint a Hauni jóvoltából felújított modern tantermet is. Mutatjuk a részleteket!

A Pécsi Közgazdaságtudományi Kar még 2018-ban kötött a Hauni Hungária Gépgyártó Kft.-vel egy hosszú távú együttműködést, mely nemcsak a tudományos munkát és az oktatást segíti, hanem gyakorlati megvalósulásai is vannak.

hirdetés

A megállapodás nagy mérföldkőhöz érkezik szeptember 9-én, ugyanis átadnak a KTK épületében egy felújított tantermet, mellyel a Hauni az itt tanulók gyakorlati képzéséhez járul hozzá – olvasható a PTE közleményében.

A korszerű dizájnnal felújított teremmel „beköltözik a jövő” a Pécsiközgázra: 4K-kamerával működő videókonferencia-rendszer, beépített csatlakozók és töltési lehetőség segítik a helyszíni és a digitális oktatást. A terem a Körber tanterem nevet viseli, és helyet ad majd az órarendben is meghirdetett Hauni pénzügy, kontrolling, HR és logisztika, termelésmenedzsent témájú kurzusoknak, szakmai programoknak.

A Pécsiközgáz egyébként szeptemberben ünnepli a képzés elindulásának 50. évfordulóját.

Ennek kapcsán mutatják be az openup.pte.hu nyitott online piacteret is, ahol – mint írják – nem termékek vagy szépen berendezett szállások között válogathat a fogékony egyetemi hallgató, a Pécsiközgáz Alkalmazott Tanulások Központja által működtetett felületnél a termék maga az ötlet, innováció, tudásanyag vagy üzleti tapasztalat.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés