Csajbanda: Megmutatják a fiúknak…

Eleinte furán néztek a hat lányra a színpadon, mostanra azonban bebizonyították, hogy igenis van keresnivalójuk a zenei világban. A Rokokó Rosé pedig valóban egy egyedülálló bandát takar, amelynek tagjai növekvő népszerűségük ellenére is csak minél többet szeretnének együtt zenélni. Az együttes testvérpárja, Csajkás Júlia gitáros és húga, az énekes Anna beszélt zenekarukról.

hirdetés
Uránia Mozi

– Honnan ered a különleges név?

– Erre sajnos semmi jó sztorink nincs. Eredetileg Alterego néven zenéltünk, de megegyeztünk, hogy új nevet keresünk. Ezért sok szenvedés árán préseltünk ki magunkból pár alternatívát, végül pedig ezt választottuk – meséli Anna. – Mindenképpen valami egyedit szerettünk volna, amire a neten is bárki ránk találhat. A szókapcsolat amúgy együtt semmit nem jelent, helyette mi töltjük meg tartalommal. De az is szempont volt a választásnál, hogy nőies legyen.

– Mikor kezdtetek zenélni?

– Ez a felállás 2010 óta létezik, de hárman már régebb óta zenélünk együtt – nagyjából hat éve. Mindannyian jártunk zeneiskolába, így az alapok már megvoltak. Ki akartuk azonban próbálni, hogy milyen popzenét játszani, de leginkább azt, hogy milyen számokat írni – árulta el testvére, Júlia.

– Hogyan indult a Rokokó Rosé?

– Fiú ismerőseinknek volt egy együttese, mi pedig azon gondolkoztunk, hogy előképzettséggel nehogy már mi ne tudjunk ugyanígy zenélni. Így titokban elkezdtünk próbálni, majd amikor kicsit belejöttünk, nyilvánosságra hoztuk. Erre a fiúk persze ki is akadtak – eleveníti fel a történetet az énekes.

– A női büszkeség is dolgozik bennetek?

– Valamennyire igen – folytatja Anna. Első koncertünkön – amelyet egy iskolai rendezvényen tartottunk – ismerőseink is csak nevettek rajtunk a hátsó sorban, később azonban kénytelenek voltak beismerni, hogy egyre jobbak vagyunk, és van érzékünk a zenéhez.

– Annak ellenére, hogy szerintem egyre kevésbé gondolunk már erre, kicsit azért mindig bennünk van, hogy szeretnénk megmutatni a kétkedőknek, hogy lányok is tudnak jó együttest alkotni – reagál Júlia.

– Lehet, hogy azért néznek furán, mert nem sok hasonló bandával találkoznak…

– Akik nem ismernek még minket, azoknak nyilván kuriózum, hogy hat lány alkot egy együttest. Nehéz is elfogadtatnunk magunkat – meséli Julcsi. – De mi azért küzdünk, hogy ne csak „jó csajokat” lássanak a színpadon, hanem komolyan is vegyenek minket. Ezért szeretnénk egyre jobb saját számokat előadni, egyre profibban.

– Milyen zenei stílusban írjátok a számokat?

– Azt mi sem tudjuk igazán – vágják rá egyszerre. – Sokféle zenét hallgatunk, ezért sok hatás is ér minket, ez pedig mind keveredik a zenénkben – megvan a saját „világunk”. Mondhatjuk, hogy a zenénk olyan, mint amilyenek mi hatan vagyunk. Mások gyakran az alternatív zenekarok közé sorolnak minket. Lehet, hogy igazuk van, bár ez egy igencsak tág fogalom – vélekedik a gitáros.

– Célok?

– Nincsenek konkrét terveink – meséli Anna -, csak szeretnénk minél többet együtt zenélni, ami mostanában nehezen jön össze. Jó lenne azért eljutni egy komolyabb turnéra, bejárni az országot – főként egy ismert együttessel.

– Akkor maradnak a tehetségkutatók?

– Szerintem tehetségkutatóra egy ideig nem megyünk! – vágja rá egyből Julcsi. – Többször is voltunk, de inkább negatív tapasztalatokat szereztünk. Sok ilyen eseményen csak kihasználják az együtteseket, többnyire egy-egy szórakozóhely műsorát akarják megtölteni a zenekarokkal. De azért voltak már jó tapasztalataink is, jó szervezéssel. Végső soron azonban úgyis az számít, hogy a közönségnek tetszik-e valami, vagy nem. Rajongótáborunk ugyan még nincs, meglátásom szerint azonban egyre többen térnek vissza a koncertjeinkre.

– Mik a jövőbeli terveitek?

– Anyagi megfontolásból nagylemez felvételével egyelőre még várunk, helyette igyekszünk számokat írni és minél többet koncertezni – vázolja Anna. – Az utóbbi időben sajnos kevesebb fellépésünk volt, de úgy tűnik, hogy áprilisban szinte minden héten lesz koncertünk. Játszunk majd Pécsett, Budapesten, de Lengyelországba is meghívtak minket egy kulturális fesztiválra. Igyekszünk a nyári fesztiválszezonban is minél többet szerepelni, ám a menetrend egyelőre még alakulóban van.

1 hozzászólás

  1. “De mi azért küzdünk, hogy ne csak „jó csajokat” lássanak a színpadon”- nyugodjatok meg….emiatt nem kell küzdeni…

Comments are closed.