Csontsovány, éhező emukat mentettek a Mecsekben

Döbbenetes hívást kapott november végén a pécsi MancsRanch: két rossz állapotban lévő emu árválkodik egy elhagyatott mecseki telken. A Pécsi Állatkerttel összefogva mentőakciót szerveztek, ami sikerült, a madarak már biztonságban vannak.

Borzalmas állapotban találtak az emukra a szakemberek, amik csak azért lehettek életben, mert a szomszéd telken élő hölgy dobott be nekik eleséget, gazdájuk ugyanis jó ideje börtönben van – számolt be róla a MancsRanch Facebook-oldalán és honlapján.

A következő lépés természetesen az volt, hogy elhozzák a madarakat. Mivel azonban két ilyen hatalmas állat szállítása nem egyszerű, segítséget kértek a Pécsi Állatkerttől, akik kölcsönadtak egy vadállatszállítót, amiben le lehetett hozni őket a hegyről.

A rémült, megviselt emukat orvos is megvizsgálta, szakszerű ellátásban részesültek, bár az sem volt biztos, hogy túlélik a következő napot. A pécsi ranchon viszont mindent megtesznek értük, teljes felépülésükért, fedett, meleg szálláshelyet biztosítottak nekik.

Egyelőre nem tudni, maradnak-e Pécsen, de csak olyan helyre kerülhetnek, ahol később is biztonságban lesznek.

Nevet is kaptak közben, a Harry Potter-rajongók nagy örömére az egyik neve Csikócsőr lett, társáé pedig Viharszárny.

Megmentésük története itt olvasható el: