Cuki kis vendég „tanul” magyarul a pécsi egyetemen

Már 21 éve szervezik meg a PTE-n a népszerű Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet. Idén négy kontinens 30 országából több mint hetvenen ismerkednek a magyar nyelvvel és kultúrával online térben, egy kis vendég, egy aranyos brazil kutyus is „beleszagolt” a tanulásba.

Ezekben a napokban is zajlik a Pécsi Tudományegyetem szervezésében a Digitális MagyarOK Nyári egyetem, melyet az előző évekkel ellentétben most online tartanak – írja a PTE közleményében.

hirdetés

Mint Pelcz Katalin főszervező elmondta, szerinte a magas létszám annak köszönhető, hogy folyamatosan ápolják a MagyarOK tananyagból dolgozó diákokkal és tanárokkal a kapcsolatot, így gyorsan és könnyen el tudták érni azokat, akik egyedül szeretnék elsajátítani a magyar nyelvet a világ valamely pontján.

Az online térben a nyelvtanulásé a főszerep, de a nyelvhasználat élményszerű alkalmazását is beépítették a programba: beszélgetések, sportprogram, főzés, kézműves foglalkozás színesíti a kurzusokat.

Érdekesség, hogy a képzéseken részt vesz egy aranyos brazil kutyus is: a Sao Pauló-i Ana Paula Unheizer „Khal Drogo” nevű kutyusával szokta végigülni a digitális órákat, ahogy arról az általa készített fotó is tanúskodik. Arról azonban nincs információ, vajon már magyar vezényszóra ült-e le ilyen okosan a kis Drogo…

További információkért kattints ide.

Hirdetés