Ezek a legmenőbb pécsi magánszállások

Akár igazi luxuskörülmények között is megszállhatnak már azok a vendégek Pécsen, akik ódzkodnak a hotelektől vagy éppen nem zavarja őket, hogy nem hozzák ágyba a reggelit. A városban egyre többen adják ki saját vagy második lakásukat messziről érkező idegeneknek.

A couchsurfinget, azaz kanapészörfölést váltja fel mindinkább világszerte a magánszállások térnyerése. Előbbinél nem kért pénzt a szállásadó, viszont a vendég leggyakrabban tényleg csak egy kanapét kapott az egyik szoba sarkában. A fizetős vendéglátás új fejezetét nyitották a magánszállásokkal kapcsolatos hirdetős oldalak. Az airbnb.com, illetve az airbnb.hu több tucat pécsi helyet ismer, s mutat be leírásokkal, fotókkal, sőt, vendégek tapasztalataival.

Kiss Erika nemrégiben örökölte meg szülei házát, s a költözés miatt a pár éve ízlésesen felújított belvárosi otthonát kínálja ilyen célból a messziről érkezőknek.

– Praktikus okokból csatlakoztam: nem akartam albérletbe évekre kiadni a lakásomat, de mégis szerettem volna, ha a fenntartási költségek egy része legalább visszajön. Már adtam ki hetekre olyan fiataloknak, akik például Dubaiból érkeztek meglátogatni az orvosin tanuló diáktársukat, de a legtöbb vendégem budapesti, s hétvégékre érkeznek. Eddig nem volt semmi probléma, a vendég utalással fizet, én pedig ennek megfelelően fizetem az adókat – mondja a szállásadó.

Erika magánemberként adja ki lakását, de mások vállalkozást építettek fel e célból, hogy kiegészítsék főállásból származó jövedelmüket. A pécsi ingatlanok a jelek szerint jól fialnak: 8-10 ezer forintért adják ki éjszakánként az apartmanokat, s van, aki a friss ágynemű mellé még telepakolt hűtőszekrénnyel, akár főtt étellel is kedveskedik némi pluszért.

De nézzük is sorban, miként várják a pécsiek a hozzánk érkezőket.

Masi Apartman – letisztult vonalak

A Masi Apartmant például úgy, hogy alig 800 méterre van a városközponttól. Tiszta, jól felszerelt, s akár hat ember is álomra hajthatja benne a fejét. Mint írják, a közelben van egy gyönyörű park és játszótér, s 500 méterre indulnak tőle a mecseki túrautak. A különálló lakás éjszakánként 10 ezer forintért vehető ki.

Belvárosi apartman1

Masi Apartman1

Toldi – egy ugrás a Király utca

Szintén nem kell szégyenkeznie a belvárosi Toldi Apartmanok tulajdonosának. Egy hatlakásos társasház földszintjén például legfeljebb öt személyt fogadnak a full extrás konyhával, síkképernyős tévével, ingyenes wifivel rendelkező, 42 négyzetméteres szálláshelyen. Egy főnek itt 8, ötnek 20 ezer forint egy éjszaka; mindez a Király utca közelében.

Toldi Apartman1

Toldi Apartman2

Saját kert, egyedi elegancia

Ezzel a mottóval hirdeti belvárosi szállását az a tulajdonos, aki egyedien berendezett lakást reklámoz a történelmi belvárosban. Egy hangulatos, 3 lakásos műemlékjellegű házban várja a vendégeket. Teljesen szeparált kert, grillezési lehetőség, tavasztól ingyenes biciklihasználat vár az érkezőkre, akik maximum négyen alhatnak az ingatlanban. A stílusos otthon 25 ezret kóstál, nem számít, hogy egy vagy négy ember alszik-e benne.

Egyedi elegancia1

Egyedi elegancia2

Privát wellness az erdő szélén

Aki a teljes nyugalomra vágyik, s egymagában vagy a párjával lazulna, az a belváros felett találhatja meg álmai apartmanját. Az erdő szélén lévő másfél szobás házrészben ingyenes, saját szaunával és saját pezsgőfürdővel (mindkettő a szoba részét képezi), valamint nagy kerttel, terasszal, ingyenes parkolási lehetőséggel várják a vendégeket. A tulaj még ingyenes transzfert is biztosít a belvárosból. Meg is kéri a dőzsölés árát: egy éjszaka 25 ezer forint a luxuspecóban.

Private wellness1

Private wellness2

Benevia Apartman – üzlet a középpontban

A belvárosi Benevia Apartman lakásával nagy valószínűség szerint az üzleti ügyfeleket célozták meg, hiszen a kényelmesnek tűnő, praktikus, tiszta szállást kínálva ingyenes, zárt udvari parkolóval rendelkezik. A belsőt a letisztultság, a fehér, fekete, szürke színek jellemzik. Így akár irodában is érezheti magát a Pécsre érkező. A szállás ára is baráti, hiszen egy-két főnek 8, négynek is csak 16 ezerbe kerül egy éjszaka.

Benevia apartman1

Benevia apartman2

Az adóhivatal illetékese szerint bárki, bármennyi időre – akár egy órára is – kiadhatja a lakását, vagy egy-egy szobát, ehhez semmiféle engedély nem kell. Ha viszont ezért valaki pénzt kap, akkor adót kell fizetnie. Adózási szempontból erre ugyanaz vonatkozik, mint az albérletre. Vagyis a kiadó félnek szerepeltetnie kell az adóbevallásában a bevételeket, és köteles számlát adni, amennyiben a bérlő kér ilyet. A városi kasszába pedig személyenként és éjszakánként idegenforgalmi adót is fizetni kell, ami 400 forint

 

A Hortenzia Apartman belvárosban

Belvárosban központi helyen a Hortenzia Apartman Pécsi szállás az egyik legolcsóbb szállása, de egyben az egyik legigényesebb is. Egy fő 8000.-Ft két fő 10.000.-Ft három fő pedig 13.000.-Ft- os áron tud megszállni a szálláson.
Felújított fiatalos hangulató lakás, 36 nm-es. Teljesen felszerelt, igényes, hiszen még a memóriás fedőmatrac is a kényelmünket szolgálja. Led tv, wi-fi, törölköző, tusfürdő, vasaló, hajszárító mondhatjuk mindent megtalálni egy pár éjre érkezőnek.
Igazán fiatalos, tiszta szállást kapunk, ha itt szállunk meg.