Ha jót akar nevetni, olvasson!

Tele van az internet viccesebbnél-viccesebb apróhirdetésekkel, ez már tudományos tény. Ezen felbuzdulva rávetettük magunkat a világhálóra, és megpróbáltunk összeszedni néhány általunk humorosnak vélt pécsi hirdetést.

„120 grammos 14 karátos aranylánc eladó!”

vicces aprócikkek

Csak és kizárólag izmos férfitesttel lehet eladni egy „királyfonású” színarany nyakéket. Habár, lehet hogy mégsem, hisz a 2011 óta meghirdetett férfiékszer nem igazán talál gazdára. Vagy a mellizmok tántorítják el a potenciális vásárlókat, vagy a 690 ezer forintos irányár.

„Eladó gyökér!”

vicces aprócikkek

Ennyi, ennél nem lehet tisztábban és érhetőbben hirdetni. Gyökér is, eladó is, mi kell még? Az egész hirdetés egyébként úgy szól, hogy „eladó gyökér földjében, több hektár is!”. Aki tehát több hektárnyi gyökeret akar, az keresse a hirdetőt, de még ma!

„Elcserélném ezüst színű fokozatra !”

vicces aprócikkek

Az igazi érdemérmet az ember ma már csak cseréli, nem kiérdemli. Az nem derül ki a hirdetésből, hogy a tulaj kitüntetése arany fokozatú, vagy bronz fokozatú, de ha jól belegondolunk, ugyan mindegy. Ha valaki aranyat cserélne ezüstre, az a szerénység netovábbja, ha viszont bronz érmet, az pedig színtiszta csalás – már, ha dicsekszik is vele az illető.

„Aranyos baba cipők-sapik Milka csokiért!”

Ennek az egyszerre vicces, és meghatóan aranyos hirdetésnek több válfaja is létezik (például valaki női farmert cserélne csokiért), de mi ezt választottuk, mert a cipő és sapi nélkül élő babák sorsa fontosabb számunkra.

„Keresek mezítelen kutyát vagy macskát”

aprócikkek

Ritka az ilyen választékos szókinccsel rendelkező hirdető. Ugyan a hirdetés szövegében már azt írja, hogy „szőrtelen kutyát vagy macskát keresek ingyenesen lakótársnak”, a „mezítelen” szó használata mégis csak megér egy vállveregetést.

„Ingyen elfogadnák mindig tv dekódert”

Ha már az előbb megdicsértük a fenti delikvens szókincsét, üssük is agyon azt a számunkra legkedvesebb pécsi hirdető tömör, velős hirdetésével. Első pillantásra nem is teljesen egyértelmű, hogy most akkor mindig elfogadna tv dekódert, vagy Mindig TV dekódert szeretne ingyen elfogadni. De nem is érdekes. Ateljes szöveg egyébként így hangzik: „Ingyen elfogadnák feleslegessé vált mindig tv dekótert Pécsen”.