Három pécsi gyerekorvos kapott rangos elismerést

Magyar Gyermekorvosok Társaságának (MGYT) éves szakmai elismeréseit a közelmúltban vehették át a kitüntetettek. A PTE Klinikai Központ orvosai közül hárman is elismerésben részesültek – közölte az UnivPécs.

hirdetés
Uránia Mozi

A gyermekorvoslás területén kifejtett magas szintű tudományos tevékenység elismeréseképpen a Magyar Gyermekorvosok Társasága Kerpel-Fronius Emlékéremmel jutalmazta dr. Decsi Tamás csecsemő- és gyermekgyógyászt, neonatológust, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatóját.

A Veres Gábor-mentordíjakat is átadták, melynek célja a fiatal gyermekgyógyászok gyakorlati és elméleti képzését, gyógyító vagy kutató munkáját segítő, kiemelkedő mentori tevékenység elismerése. A mentordíjra rezidensek, fiatal szakorvosok jelölhették az általuk kiválasztott személyt 4 kategóriában.

Idén négyen kapták meg, közülük ketten is a PTE Klinikai Központ munkatársai: dr. Kardos Mária osztályvezető főorvos, Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, Mohácsi Kórház, Csecsemő- és Gyermekosztály főorvosa, valamint dr. Sándor György gyermekorvos, a Pécsi Tudományegyetem Családorvostani Intézet, Pécs MJV 41. sz. gyermekorvosi körzet orvosa.