Hibrid fesztivál keretében ismerkedhetünk a PTE-n elérhető képzésekkel

A tavalyi év sikere után idén is lesz Irány a PTE! Kultúrfeszt január 31. és február 3. között. 3 online nap után élő nappal zár a fesztivál, melynek keretében minden érdeklődő középiskolás diákot, tanáraikat és szüleiket érdekes programok várnak.

Több tucat online program válik elérhetővé január 31. és február 2. között, melyek minden nap délután 2-kor kezdődnek. Több pécsi egyetemi kar előadásaiba, beszélgetéseibe lehet bekapcsolódni egy időben, a részletes program január 30-tól lesz elérhető az esemény honlapján. A fesztivál viszont hibrid olyan értelemben, hogy 3-án személyes találkozásokra is lehetőség nyílik: a Pécsi Tudományegyetem (PTE) polgáraival beszélgethetnek majd a résztvevők.

Sokszínű a program:

Szó lesz aktuális társadalomtudományi és pedagógiai kérdésekről, az érdeklődők tájékozódhatnak a külföldön töltött egyetemi félévek előnyeiről és tapasztalatairól, de nézhetnek izgalmas kémiai kísérleteket és mindent megtudhatnak például az e-sport és a gamer világ aktualitásairól, sőt, bekapcsolódhatnak hallgatói beszélgetésekbe is – bármit megkérdezhetnek itt a leendő hallgatók.

Személyesen is lehet idén találkozni a PTE polgáraival:

Méghozzá február 3-án, csütörtökön 9 órától a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának épületében. Az oltási igazolvány bemutatása és a maszkviselés kötelező – de ez kis ár azért, hogy végre élőben is együtt fesztiválozhassunk!

Bemutatkozik a PTE 10 kara, az egyetemi és hallgatói szervezetek, emellett kerekasztal-beszélgetéseken, tanácsadásokon és szuper játékokon vehetnek részt a látogatók. Itt lesz alkalom arra, hogy szemtől szemben meg lehessen kérdezni bármilyen tudnivalót. A színpadon a Műszaki és Informatikai Kar egy izgalmas előadással készül a fenntartható környezetről, a Művészeti Kar fúvós koncerttel, az Egészségtudományi Kar énekes produkcióval, a Természettudományi Kar pedig táncfellépéssel készül. De igazán különleges előadások is lesznek: a leendő hallgatók és kísérőik megtudhatják, hogy milyen is a Squid Game és a Harry Potter közgazdász szemmel nézve, és többek között a Táncoló Egyetem is bemutatkozik majd!

A Nagyelőadó programját a Mathias Corvinus Collegium előadása nyitja meg. Ezután a PTE Sportiroda tevékenységébe nyerhetnek betekintést a látogatók, de a délután folyamán a Közgazdaságtudományi Kar kvízjátékába is bekapcsolódhatnak, és a tanárképzéséről szóló beszélgetésen is várják őket.

A különtermekben különleges foglalkozásokon is részt lehet majd venni, a Karrier Iroda pedig grafológiával és pályaorientációs tanácsadással segíti a döntésben a diákokat.

A program látogatói – akár online, akár személyes formában vettek részt a rendezvényen – a tudáson és élményeken túl ajándékokat is nyerhetnek. A zárónapon tartott sorsoláson egy elektromos roller talál majd gazdára.

Még több információ: 

A programokra érdemes már rálesni a honlapon és a Facebookon, a személyes napra pedig érdemes előzetesen regisztrálni, hogy semmilyen előzetes információról ne maradjanak le a diákok! Emellett megéri letölteni az Irány a PTE! mobil applikációt is, ugyanis ott további érdekességek és nyereményjátékok is elérhetők.