KÉPEK: idősotthon készül kutyusoknak Pécsen

Minden segítség jól jönne most a pécsi Hachiko Állatvédő Egyesület Menhely számára! Meglátogattuk őket és állataikat, hogy olvasóinknak is megmutathassuk, mire lenne szükség.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pintér házaspár, Irén és László még 2016-ban hozta létre az egyesületet Szabolcsfaluban, hála nekik már több mint 500 kutyus talált szerető otthonra, családra.

Most egy új terven dolgoznak: a menhely kisöregjeinek hoznának létre idősotthont, amik így biztonságban tölthetik el ott hátralévő életüket, ha esetleg mégsem jönne el értük álomgazdijuk. Az eredeti központjukban felszabadult helyeken pedig új állatokat tudnának befogadni.

A kutyusoknak készülő „szociális otthon” megépüléséhez gyűjtenek most támogatást, pénzt és tárgyi adományokat (táp, takaró, játék, gyógyszer). De a segíteni vágyó szakembereket is várják a munkákhoz, a telek ugyanis megvan, már „csak” rendbe kellene tenni a területet és rajta a házikót, mely most így néz ki:

Céljuk, hogy a jól kijövő állatok együtt lehessenek egy térben, az udvaron szaladgálhassanak, a morcosabbakat pedig kennelben külön-külön szállásolnák el. Ha minden jól megy, akár 12 eb is elférhet a nekik kialakított új helyen.

Aki tehát szeretne segíteni, vagy „beleszeretett” egyik kedves kutyusukba, és hazavinné, keresse Pintéréket és az egyesületet az alábbi elérhetőségeken:
  • hachiko.hu
  • 06 20/245-4000
  • hachiko.laszlo@gmail.com

Az egyesületről és az új, nemes projektről itt írtunk korábban:

Ilyen még nem volt Pécsett: idősotthon nyílik kutyáknak

Megmenekült a pécsi állatvédő egyesület, az önkormányzat talált új helyet kutyáik számára

Ne vegyünk állatot, nagyon várják az álomgazdit ezek az édes szőrmókok!