Készíts filmet Pécs 1945 és 1990 közötti történetéről!

A Pécs8 program és a Control Studio közös pályázata keretében Pécs 1945 és 1990 közötti történetéről szóló alkotásokat várnak műfaji megkötések nélkül.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécs8 program a város történetével kapcsolatos ismereteket gyűjti és osztja meg, közös gondolkodásra és alkotásra hív mindenkit. E programba illeszkedik a Pécs8 filmmustra, amely amatőr alkotók, alkotóközösségek és hivatásos filmesek jelentkezését is várja, korhatár nélkül, maximum 10 perces művekkel.

A pályázat célja, hogy olyan alkotásokat hívjon életre, amelyek egyéni nézőpontból a film nyelvén beszélik el Pécs 1945 és 1990 közötti történetét.

print.Pecs8film_plakat__A3

A nevezés ingyenes, a kiírók műfaji megkötés nélkül, a riportfilmtől az animáción át a dokumentum- és kísérleti filmekig stb. várják az alkotásokat.

A pályamunkákat a pecs8.info@gmail.com címre kell elküldeni, de azok leadhatók az Apolló mozi pénztárában is. Beadási határidő: 2017. április 30.

A döntőbe jutott alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Pálfi György neves filmrendező. A versenyprogramot egy történészekből és a Control Studio filmes szakembereiből álló előzsűri válogatja. A pályázatra beérkezett legjobb filmeket 2017. május 17-én mutatják be az Apolló mozi nagytermében. Ugyanekkor Pécsről szóló illetve pécsi filmstúdiókban készített, különleges, korabeli felvételek vetítésére is sor kerül a Control Studio archívumából, a kor hangulatához hűen az eredeti filmtekercsekről.

A zsűri döntésének megfelelően az első három helyezett értékes jutalomban részesül. A győztes mű alkotója 50 ezer forintot, a II. helyezetté 30 ezer forintot, míg a III. díjat kiérdemlő alkotás szerzője 20 ezer forintot vehet át. A közönségdíjas jutalma meglepetés. A zsűrizett filmek a filmmustrát követően a Pécs8 honlapján is megtekinthetők lesznek. Ugyanitt olvashatók a pályázati felhívás részletei is: http://pecs8.hu/pecs8-filmmustra/.