Kincseket rejt az orvoskar: neves pécsi elmegyógyászról jelent meg egy hiánypótló kötet

Új kötet jelent meg a PTE Általános Orvostudományi Karán egy olyan sorozat részeként, amely a híres pécsi professzorokat mutatja be. A hiánypótló új könyvben most dr. Reuter Camillo pécsi polgár, elmegyógyász életét és munkásságát ismerhetjük meg.

Dr. Reuter Camillo, egy XX. századi pécsi polgár és elmegyógyász munkássága címmel új kötet látott napvilágot a PTE Általános Orvostudományi Karán – számolt be róla a PTE  közleményében.

Íme egy rövid összefoglaló a műről:

Az 1874-ben született orvos a Pécsett 1923 októberében nyílt Erzsébet Tudományegyetem dékánja és prodékánja volt az 1920-as és az 1940-es években, valamint igazgatója az Ideg- és Elmeklinikának.

A két háború között Pécs társadalmi-kulturális életének más területein is aktívan dolgozott.

A kötet életrajz és korrajz egyben, egy hiánypótló sorozat első tagja. Különlegessége abban rejlik, hogy a sokszínű személyes visszatekintések – unoka, dédunoka, történetkutatók, későbbi pályatársak emlékei – mellett tanulmányszerű, elemző írások, valamint a neves professzor eredeti forrásmunkái is szerepelnek benne, és ezáltal gazdag, változatos, élettel teli képet rajzol a neves tudósról, egyetemi személyiségről, alkotó, tevékeny emberről.

A könyv jó példája annak is, mennyi értéket rejt az orvoskar és az egyetem gondosan őrzött hagyatéka.

A kötetet a Medicina Könyvesboltban (Pécs, Szigeti út 12.) vásárolhatjuk meg, vagy online megrendelhetjük a dekani.hivatal@aok.pte.hu e-mail-címen.