Körbefutják a pécsi orvosok a Balatont a kisbetegekért

Különleges vállalkozásba fogott a pécsi gyermekklinika orvoscsapata: elhatározták, jótékony célból körbefutják a Balatont, az akciójuk támogatóitól összegyűlt pénzből pedig egy olyan eszközt vásárolnak, amely révén kevesebb gyerekkönny csordulhat le az arcokon.

hirdetés

Vért venni egy kisgyerektől nem egyszerű dolog, a pufi kezecskéken bizony gyakran elbújnak a vénák, ilyenkor csak sokadik próbálkozásra sikerül a művelet – ez könnyet csalhat nemcsak a gyerekek, hanem a szülők szemébe is.

Éppen ezért határozta el a pécsi gyermekklinika egy orvoscsapata, hogy beszereznek egy vénaszkennert, amely előzetesen fel tudja térképezni a kisgyerekek ereit. Ehhez különleges akcióra vállalkoztak: indulnak a május végi UltraBalaton futóversenyen, a támogatók pedig az általuk lefutott kilométereket fogadhatják jelképesen örökbe. Az adományok már gyűlnek is, de ahhoz, hogy igazán csúcstechnológiájú, mintegy 3 millió forint értékű műszerhez juthassanak, szükség van még a segítségre.

Őri László hangsúlyozta, szép példát mutatnak az orvosok

– Különösen megható volt, hogy nagymamák kerestek meg minket, 2000-3000 forintot ajánlva fel a nyugdíjukból, amelyek viszont egy pécsi cég felajánlásának köszönhetően meg is duplázódnak – árulta el a csütörtöki sajtóeseményen dr. Mosdósi Bernadett egyetemi tanársegéd. Kollégája, dr. Péterfia Csaba tanársegéd azt emelte ki, a futás is csapatmunka lesz, de az akcióval egy másik, szélesebb közösség is formálódik.

Szórólapokon is hirdetik az akciót

– Egy társadalom érettségét az is mutatja, hogyan viszonyul a nehéz helyzetben levő, olykor beteg tagjaihoz. A klinika orvosai szép példát mutatnak – hangsúlyozta Őri László, Pécs alpolgármestere, aki azt is közölte, megtiszteltetés számára, hogy védnöke lehet a különleges akciónak. Az alpolgármester köszönetet mondott az orvosoknak a munkájukért, egyben bejelentette, maga is 100 ezer forinttal csatlakozik a jótékonysági adománygyűjtéshez, hiszen az számára nemcsak városvezetőként, hanem kisgyerekes apaként is fontos.

Mosdósi Bernadett elmondta, eddig mintegy félszáz segítő jelezte már a kilométerek örökbefogadását, de továbbra is várják a támogatásokat. Az adományozás módjáról minden részlet megtudható a csapat Facebook-lapjáról.