Körbefutják a pécsi orvosok a Balatont a kisbetegekért

Különleges vállalkozásba fogott a pécsi gyermekklinika orvoscsapata: elhatározták, jótékony célból körbefutják a Balatont, az akciójuk támogatóitól összegyűlt pénzből pedig egy olyan eszközt vásárolnak, amely révén kevesebb gyerekkönny csordulhat le az arcokon.

Vért venni egy kisgyerektől nem egyszerű dolog, a pufi kezecskéken bizony gyakran elbújnak a vénák, ilyenkor csak sokadik próbálkozásra sikerül a művelet – ez könnyet csalhat nemcsak a gyerekek, hanem a szülők szemébe is.

Éppen ezért határozta el a pécsi gyermekklinika egy orvoscsapata, hogy beszereznek egy vénaszkennert, amely előzetesen fel tudja térképezni a kisgyerekek ereit. Ehhez különleges akcióra vállalkoztak: indulnak a május végi UltraBalaton futóversenyen, a támogatók pedig az általuk lefutott kilométereket fogadhatják jelképesen örökbe. Az adományok már gyűlnek is, de ahhoz, hogy igazán csúcstechnológiájú, mintegy 3 millió forint értékű műszerhez juthassanak, szükség van még a segítségre.

Őri László hangsúlyozta, szép példát mutatnak az orvosok

– Különösen megható volt, hogy nagymamák kerestek meg minket, 2000-3000 forintot ajánlva fel a nyugdíjukból, amelyek viszont egy pécsi cég felajánlásának köszönhetően meg is duplázódnak – árulta el a csütörtöki sajtóeseményen dr. Mosdósi Bernadett egyetemi tanársegéd. Kollégája, dr. Péterfia Csaba tanársegéd azt emelte ki, a futás is csapatmunka lesz, de az akcióval egy másik, szélesebb közösség is formálódik.

Szórólapokon is hirdetik az akciót

– Egy társadalom érettségét az is mutatja, hogyan viszonyul a nehéz helyzetben levő, olykor beteg tagjaihoz. A klinika orvosai szép példát mutatnak – hangsúlyozta Őri László, Pécs alpolgármestere, aki azt is közölte, megtiszteltetés számára, hogy védnöke lehet a különleges akciónak. Az alpolgármester köszönetet mondott az orvosoknak a munkájukért, egyben bejelentette, maga is 100 ezer forinttal csatlakozik a jótékonysági adománygyűjtéshez, hiszen az számára nemcsak városvezetőként, hanem kisgyerekes apaként is fontos.

Mosdósi Bernadett elmondta, eddig mintegy félszáz segítő jelezte már a kilométerek örökbefogadását, de továbbra is várják a támogatásokat. Az adományozás módjáról minden részlet megtudható a csapat Facebook-lapjáról. 

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az én kisfiamnál négy orvos keresett vénát, mire az ötödik a fején talált egy olyat amiből vért lehetett venni. Közben nekem kellett lefognom a gyerekemet! Senkinek nem kívánom! Már 16 éves, de sajnos ugyan ez a történet. Nagyon jó ötletnek tartom a kezdeményezést és támogatom is!

  2. Kedves Tamás! Én azon csodálkozom, hogy ezeknek a orvosoknak van egyáltalán idejük még plusz jót tenni. Sokáig, nap-mint-nap… Á, tudod mit? Hülyékkel nem foglalkozom. Hajrá Mosdósi Doktornő, Péterfia Doktorúr, hajrá Anna Doktornéni, Zsófi Doktornéni, Arnold Doktorbácsi, Judit Doktornéni, Kardos Doki, hajrá Pécsi Gyermekklinika! Biztos megcsinálják, mert szívből jön. Kedves Tamás, remélem csak poénkodni akartál.

Comments are closed.