Már ötévesek lesznek Pécs kedvenc fókái

Bonifác a borjúfóka és párja, Donka hamarosan ötévesek lesznek, a pécsi zoo kis kedvenceit szülinapi zsúrral és heringtortával köszönthetjük örökbefogadóikkal, a pécsi természettudományi karral együtt. 

hirdetés
Uránia Mozi

A sors is egymásnak teremthette a Pécsi Állatkert fókapárját, hiszen egy napon születtek: Bonifác a Nyíregyházi Állatparkban, míg Donka Németországban, az Augsburgi Állatkertben látta meg a napvilágot 2015. július 16-án.

Puszi!

A PTE TTK és a Pécsi Állatkert között évek óta szoros együttműködés és jó kapcsolat áll fenn, rengeteg közös programmal várják a látogatókat az év hátralevő részében is. A természettudományi kar Bonifác örökbefogadásával 2019. szeptember 10-én lépett az „Örökbefogadó szülők klubjába”, még szorosabbra fűzve ezzel az együttműködést – írja a PTE közleményében.

A látványetetéssel egybekötött születésnap július 16-án, 11.15-kor kezdődik, igazodva a fókák napirendjéhez és bioritmusához. Mint az összes többi fókafaj, úgy a borjúfóka is ragadozó: legfőbb tápláléka a hal, így születésnapjukon is egy halas tortával köszöntik őket.

A heringtorta átadása előtt a természettudományi kar dékánhelyettese, dr. Jakab Ferenc köszönti a látogatókat.

Nem maradnak éhesek a fókák a szülinapjukon

Ha szívesen részt vennétek a szülinapi zsúron, akkor látogassatok el a Pécsi Állatkertbe, és ünnepeljetek együtt az aranyos fókapárral!

Addig is élőben nézhetitek kedvenceiteket ide kattintva.

Hirdetés