Mucsi Zoltán a főszerepben a Pécsi Harmadik Színház vendégjátékában

Az év legjobb drámájának is megválasztották az Eleven éjszaka című művet, melyet a pécsi közönség január 16-án és 17-én láthat a Pécsi Harmadik Színházban méghozzá sztárszereposztásban: Mucsi Zoltán, Katona László, Simkó Katalin, Fodor Tamás és Kovács Krisztián főszereplésével.

Napjaink ünnepelt dráma- és forgatókönyvírója, az ír Conor McPherson műve a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház nagy sikerű közös produkciójaként érkezik Pécsre Koltai M. Gábor rendezésében.

Hétköznapi alaphelyzetből bontakozik ki a misztikumba hajló történet. Egy dublini ház három lakójához visz föl egyikük éjszakára egy nőt, akinek jelenlététől akaratlanul is felbolydul a sebzett lelkű férfiak monoton, egyik napról a másikra működtetett élete

– olvasható a teátrum ajánlójában.

Mint írják, a kritikusok szerint a darab nemzetközi sikere az érzékeny helyzet- és karakterábrázolás mellett főként annak köszönhető, hogy megtörténik benne a szinte elképzelhetetlen csoda: „az idegen nő érkezése nyomán feltárulnak a titkok, oldódnak a görcsök, gyógyulnak a sebek, és bár gyakorlatilag senkinek sem változik meg az élete, a szereplők a végére mégis jobb emberré válnak”.

Természetesen nem csak a mű kiváló, a színészek is garanciát jelentenek egy remek élményre.

A vendégjátékot január 16-án 15.00 és 19.00-kor, valamint 17-én 19.00-kor láthatjuk a Pécsi Harmadik Színházban.

További részletek itt olvashatók.

Fotók: Mészáros Csaba