Pécs dobogós helyen a helyi lakosok kedvelései alapján

Rengeteg pécsi nyomott képzeletbeli lájkot városunkra, ugyanis a National Geographic népszerűségi felmérése szerint holtversenyben végzett harmadik helyen Pécs, Debrecen és Szeged spontán említések alapján. 

A National Geographic Irány a város! elnevezéssel, reprezentatív felmérést végzett a 18-65 évesek körében, melyből megtudhatjuk, melyek a legnépszerűbb magyarországi városok, szeret-e a lakosság „csak úgy” sétálgatni az adott település utcáin, izgalmasnak tartja-e a saját lakhelyét.

Spontán említések alapján a lakosság harmada Budapestet kedveli a legjobban. A főváros utána a második legnépszerűbb város Eger,

a harmadik helyen pedig holtversenyben Pécs, Debrecen és Szeged végzett.

További főbb eredmények:

  • A megkérdezettek 33 százaléka elég izgalmasnak tartja a saját városát ahhoz, hogy ha valami érdekeset akar látni, akkor azt fedezze fel és nem gondolkodik sem belföldi, sem külföldi utazáson.
  • A kutatásban résztvevők közül sokakkal előfordult már, hogy csak úgy sétálni indultak saját városukban: a lakosságnak mindössze 9 százaléka nyilatkozta, hogy soha nem fordult elő ilyen vele, míg 26 százaléka legalább hetente egyszer sétálgat céltalanul.
  • A kedvenc külföldi városokat tekintve Bécs kapta a legtöbb említést, megelőzve a szintén előkelő helyen szereplő Párizst, Rómát, Londont és Velencét. Kevesebben szavaztak Európán kívüli városokra, ezek közül New York-ot mondták a legtöbben.

Forrás: Ots.mti.hu 

Hirdetés