Programkavalkáddal érkezik Pécsre a 4. Tanuló Fesztivál!

Immár negyedik éve annak, hogy több szervezet és intézmény fog össze azért, hogy megszervezze a Tanuló Fesztivált, hiszen a tanulás felfedezés, öröm, megismerés és a kíváncsiság kifejezése is lehet. A fesztivál fő helyszíne a jelenlegi helyzetre való tekintettel a Civil Közösségek Háza lesz, mutatunk egy kis ízelítőt remek programjaik közül.

hirdetés
Uránia Mozi

Az első rendezvény interaktív tanulási programjai sikerének köszönhetően 2017-ben Pécs átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját (Global Learning City Award), ezzel együtt a város vállalta, hogy minden évben megszervezi az izgalmas fesztivált.

A kezdeményezést a Pécsi Tudományegyetem mellett sok-sok gazdasági, tudományos, kulturális, művészeti, természetvédő- és sportszervezet és intézmény, felekezet és nemzetiség támogatja, akik elkötelezettek a tanulás és oktatás mellett.

A negyedik Pécsi Tanuló Fesztiválra szeptember 24–26-án kerül sor.

Az idei program mottója: Tanulással a kreatív és cselekvő közösségekért

Íme a 2020-as témák:

  • Tanuló Város – Okos Város: Technológia és digitalizáció – kényszer és/vagy lehetőség
  • Város és környezet: Cselekvő közösségek a környezetért a Covid19 pandémia korában
  • Család és tanulás: A közös tanulási élmények szerepe
  • Intergenerációs és interkulturális tanulással az aktív állampolgárságért
  • Velünk élő történelem: Értékek és hagyományok
  • Tehetséggondozás és inkluzió: Senkit se hagyjunk magára!

A fesztivál fő helyszíne a Civil Közösségek Háza, összesen 44 civil szervezet, intézmény, cég 50 programjára várják az érdeklődőket szeptember 24-e és 26-a között.

Íme egy kis ízelítő a CKH programjaiból: lesz retró olvasóliget és könyvvásár, sétálhatunk a máriagyűdi kegyhelyen, részt vehetünk egy virtuális utazáson az állatkertben, lesz múzeumpedagógiai évnyitó, és két szuper koncert, ahol fellép a The Tablespoon, valamint Péter és a falka.

Retró olvasóliget is várja a pécsi könyvmolyokat

Érdemes továbbá figyelni az online formában meghirdetett eseményekre is, hiszen azokat otthonról is hallgathatjuk, követhetjük.

Ide kattintva böngészhetjük a fesztivál részletes programját.

Kiemelt képünk forrása: Civil Közösségek Háza Facebook