Római játszótérré változik a Cella Septichora

Közeleg az őszi szünet, a pécsi gyerekek most egy képzeletbeli időgépbe szállhatnak be, ami visszarepíti őket az ókori római időkbe, és kipróbálhatják, hogy milyen volt akkoriban gyereknek lenni. A Cella Septichora Látogatóközpont október 29-én római játszótérré változik!

hirdetés

Egész napos programok várják az őszi szünetben az izgalmas élményekre szomjazó, 9 és 12 év közötti gyerekeket a Szent István téren álló Cella Septichora Látogatóközpontban.

Az UNESCO világörökségként is elismert ókeresztény sírépítményeket délelőtt egy expedíciós kalandjáték keretében ismerhetik meg a pécsi kicsik és nagyobbak, bejárva a különleges föld alatti világot.

Délután a kézügyességé lesz a főszerep, a kis kalandorok római kori épületeket tervezhetnek és építhetnek, majd római gyerekek bőrébe bújva próbálhatják ki a szórakoztató, de azért ügyességet igénylő antik játékokat. A korabeli játékok között szerepel például a deltajáték, az orea, a csont-elkapó, valamint olyan római táblajátékok, mint a malom és 12 pont.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet ezen a címen: info@pecsorokseg.hu tehetünk meg október 26-ig. A részvételi díj 1000 forint/fő.

A program október 29-én reggel 8 órától kezdődik, de már 7.30-tól érkezhetnek a gyerekek. A napi étkezésről a családok maguk gondoskodnak.

További részletek ide kattintva olvashatók.