Swimathon Pécs: hat szervezet hat nemes ügyet támogatott idén

Második alkalommal rendezték meg Pécsen, idén ráadásul a Hullámfürdőben a Pécsi Közösségi Alapítvány adománygyűjtő rendezvényét. Barátaikkal karöltve a hat részt vevő szervezet hat nemes ügy mellé állt oda.

Október 16-án zajlott a „Swimathon Pécs 2021” záróeseménye, a hat szervezet adománygyűjtő követei és ismerőseik közösen eddig összesen 4.816.513 forintot gyűjtöttek össze a nemes ügyekre a négyhetes kampányidőszak alatt.

A rendezvény még a tavalyinál is sikeresebbnek bizonyult!

A gyűjtés során a jótékonykodók adományokkal, a nagykövetek pedig egyéni vállalásaikkal kötelezték el magukat. Az úszók a szombati rendezvényen teljesítették a vállalt métereket.

A megnyitón Ivanova Liliána Down-szindrómás nagykövet adott elő egy részt a Rómeó és Júliából, így megköszönve a Pécsi Down Alapítvány támogatóinak felajánlását. A szervezet Down-szindrómás és más egyéb veleszületett rendellenességgel élő gyermekeknek szeretne segíteni, és zenés beszédfejlesztő programokra gyűjtöttek idén támogatást.

Értük a Kozármislenyi focicsapat ugrott vízbe.

A Pécsi Kosár Közösség „Hogy láthatóvá váljon a helyi érték” című pályázatával jutott be az úszók közé. Honlapjuk és webshopjuk fejlesztésével szeretnék megkönnyíteni a rendelést és hasznos szakmai tartalmak elérését. Nagyköveteik között még olyan bátor vállalkozók is akadtak, akik méhész kalapban úszták le a távot.

Az új, közösségi Déli Fekvés Rádió a technikai fejlesztést tűzte ki célul. Őket Kövér Andris pécsi idegenvezető és a rádió műsorvezetője képviselte 2,5 kilométeres táv leúszásával. Nagykövetük, Fertály Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház művésze a záróeseményen énekelt a közönségnek.

Az Élmény Tár hátrányos helyzetű gyerekekkel kapcsolatos társadalmi érzékenyítő projektjének megvalósítására gyűjtötte az adományokat, egy beltéri mászófalra, hogy a foglalkozásaikat télen is folytatni tudják. A korábban vállalt 16 kilométer úszást nagyköveteik túlteljesítették, és összesen másfél órán keresztül úsztak.

Az Ormánsági Kulturmisszió Egyesület egy komplex színházi nevelési előadásával szeretne többnyire tabunak minősülő témákat elérhető közelségbe hozni a fiatalok számára.

A nyolcadik pályán csobbant a Pécsi Közösségi Alapítvány, akik sikeresen leúszták a vállalt távot.

A rendezvényen különdíjakat is kiosztottak, méghozzá a legfiatalabb nagykövetnek, a legtöbb forintot gyűjtött csapatnak, a legtöbb adományozót felhajtott csapatnak, és a két legtöbb adományozót megmozgató nagykövetnek.

A kampányidőszak még október 31-ig tart, az adományokat az alapítvány honlapján addig várják a szervezők.


Korábbi cikkeink a Swimathonról:

Több mint 4,5 milliót gyűjtöttek jó célokra a Swimathon Pécs nagykövetei

7 helyi csapat csobban jótékony célért a 2021-es Swimathon Pécsen

Respekt: közel 3 milliót dobtak össze a Swimathon Pécs támogatói

Hirdetés