Szuper pécsi tábor várja a kis művészpalántákat

Izgalmas nappali tematikus táborba várják a kis pécsi művészpalántákat, ahol nemcsak betekintést nyerhetnek a művészet kulisszatitkaiba, de elkészíthetik saját alkotásaikat is. A műveket pedig ki is állítják majd!

„Alkoss abból, amit találsz!” címmel ötnapos interaktív, nappali tábor várja a 10–13 éves gyerekeket a Pécsi Galériában augusztus 10–14. között. A tábor szorosan kapcsolódik a galériában épülő ÜRES TÉR című kiállításhoz, amelynek keretében tíz pécsi művész térinstallációi láthatók majd – írja a ZSÖK közleményében.

A gyerekek a Pécsi Galériában található tárgyakból, eszközökből installációkat építhetnek.

Megismerkednek az avantgarde dadaizmus óta kedvelt műfajával, a „ready made”-del, azaz a Duchamp-féle „antiművészettel”, mely szerint akár egy használati tárgyat is műalkotássá nyilváníthatunk. A gyerekek tanulhatnak továbbá a térhasználat és a térbeli kifejezés különböző eszközeiről, és nem utolsósorban a média szerepéről és helyéről a kreatív alkotótevékenységben.

Az ÜRES TÉR című kiállítás alkotói közül a tábor hetében Szabó Klarissza Médea szobrászművész építi fel saját munkáját, így a gyerekek is végigkövethetik a rendkívül izgalmas folyamatot.

Még nincs vége: mindezen túl a 43 éves Pécsi Galéria történetével is megismerkedhetnek a művészpalánták a galéria alapítója, Pinczehelyi Sándor Munkácsy-díjas, Érdemes- és Kiváló művész közreműködésével.

A táborozás alatt a Zsolnay-negyedben található m21 Galériába is ellátogat a kis csapat, ahol a témához is kapcsolódó Fusz György keramikusművész ODÚ című kiállítása látható.

Az ÜRES TÉR kiállítás megnyitása a tábor befejezésére esik, így ott a gyerekek munkáit is kiállítják a szervezők.

Részvételi díj: 23 ezer forint/fő, testvérkedvezmény: 18 ezer forint/fő

Jelentkezési határidő: július 26-a, a balogh.tunde@zsn.hu e-mail-címre várják a szervezők a jelentkezéseket.

hirdetés

Hirdetés