Találkozz a drónokkal!

Idén is összefog a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara az ÉlményMűhely Matematikai-Művészeti Mozgalom tagjaival.

Tervezd velünk a jövőd! címmel május 18-án olyan élményalapú tehetséggondozó programot tartanak az egyetem Boszorkány úti campusán, amelyet minden évben nagy érdeklődés kísér a középiskolások részéről.

A résztvevők találkozhatnak a drónok világával, építhetnek óriás fraktálokat. Újdonságként szerepel a programban a LOGIFACES, a betonból készült 16 elemű 3D-s puzzle, valamint a 3D nyomtatás lehetősége. A RE-BOT műhelyben egy újszerű robot építőkészlet és a koreai 4Dframe modellező készlet segítségével készülnek guruló, lábakon járó, zenélő, harcoló robotok, amelyek a fényhatásokra reagálnak, és amiket akár saját mobiltelefonunkkal vagy egy egyszerűen elsajátítható számítógépes programmal irányíthatunk, programozhatunk is.

A geometria szinte minden programban megjelenik. Előfordul akkor, amikor a diákok felfedezik a szimmetria csodáját az egyedi, körívekkel határolt kirakójáték, az úgynevezett Gondos-készlet segítségével, vagy akkor is, amikor körbejárják a csavar- és spirálvonalakat Arkhimédésztől a DNS-ig.

Ezen a napon tartja a PTE Műszaki és Informatikai Kara a már hagyományosnak mondható Tehetséggondozók fórumát. A tehetséggondozó workshopra várják az iskolákban tevékenykedő matematikát, természettudományos tárgyakat és informatikát tanító tanárokat, iskolavezetőket, tehetséggondozó szakembereket. Az idei program témája a „Kreativitás sokfélesége a közép- és felsőoktatásban.”

A program térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni május 10–ig lehet a jelentkezes@elmenymuhely.hu címen.