Te is imádod a Zsolnay porcelánt? Ha igazi pécsi vagy, szavazz kedvenceidre!

Ha azt mondom Pécs, te azt mondod…Zsolnay! Az iparoscsalád és a híres-neves porcelánmanufaktúra története gyakorlatilag összefonódott a városéval. Csodás alkotásokkal találkozhat, aki a kulturális negyed kiállításait megnézi, sőt – sajnos vagy szerencsére – a járvány miatt az eddiginél is több anyag és fotó kerül fel az online térbe róluk. Most pedig egy izgalmas szavazás is indult, melyen az igazi lokálpatrióták biztosan szívesen részt vesznek majd. Mutatjuk. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjteményben számos olyan alkotással találkozhatunk, melyekből több változat is látható. Színek, minták, a készítés dátuma csupán néhány példa azokra a kisebb-nagyobb eltérésekre, melyeket a formájukban egyébként megegyező tárgyak esetében észrevehetünk.

A Zsolnay-negyed új, Facebookon indított szavazásán most arról dönthetünk, hogy az egymásra nagyon hasonlító műtárgyak közül személy szerint melyik tetszik nekünk jobban.

A részleteket és a szavazást a Zsolnay-negyed hivatalos közösségi oldalán találjuk, de az egyszerűség kedvéért itt is megmutatjuk az egymásra igencsak hajazó alkotásokat: