Tele van a pécsi egyetem szexi oktatókkal!

Van egy oldal az interneten, ahol a pécsi egyetemi és főiskolai hallgatók értékelhetik tanáraik munkáját. Meglepő módon a jó vélemények vannak többségben, a diákok nem húzzák le gondolkodás nélkül oktatóikat. Ami viszont ennél is jobb: megmondhatják, hogy melyik oktató szexi, és ilyen szexi tanárokból bizony Pécsen van jó pár.

A Mark My Professor egy igen hasznos és szórakoztató oldal, amelyet egyetemi és főiskolás diákok számára hoztak létre. Az oldalon a diákok szabadon, interaktív módon értékelhetik oktatóikat és megoszthatják a velük kapcsolatos élményeiket. A hallgatók így megtudhatják, hogy például Pécsen ki az igazán jó tanár és ki az, akit érdemes inkább messzire elkerülni.

Dr. Kovács Bálint értékelése
Dr. Kovács Bálint makulátlan értékelése

A diákok a következő szempontok alapján mondhatnak ítéletet tanáraik felett: segítőkészség (elérhető-e, lehet-e vele beszélni, kérdéseket feltenni), előadásmód (mennyire érthető, mennyire jól felépített a leadott anyag), felkészültség (mennyire releváns szakmailag). Minden szempontot 1-től 5-ig lehet pontozni, értelemszerűen az 5-ös a legjobb. A tanárok neve melletti átlagba csak a fenti szempontok tartoznak bele, a szintén feltüntetett „követelmények teljesíthetősége” és a „tárgy hasznossága” nem. Egy tanár lehet „angyal” (3,66-os átlag felett) és „ördög” (2,33 alatt) is, de lehet átlagos is (2,33 és 3,66 közötti átlaggal).

A pécsi egyetem 10 karának sok száz értékelt oktatóját sorra véve ugyanakkor nyilvánvaló, hogy valamiféle toplistát állítani nagyjából lehetetlen, ugyanis jó néhány pécsi tanárra és professzorra csupán 1-2 értékelés érkezett, azok alapján pedig nehéz őket párba állítani olyanokkal, akikre mondjuk 15-20 véleményt adtak le, és úgy érték el az 5-ös pontszámot. A dolog tehát közel sem reprezentatív.

Dr. Kovács Bálintot így dicsérik
Dr. Kovács Bálintot így dicsérik

Nézzünk egy példát: az Állam- és Jogtudományi Kar polgárjogi előadója, Dr. Kovács Bálint 11 értékelés alapján 5-ös átlaggal áll az kar oktatóinak „dobogóján”, míg dr. Bércesi Zoltán ezt az eredményt 3 értékelés után már magának tudhatja, Petrétei Péter professzor pedig 2 értékelés után is 5-öst kapott. Ugyanakkor dr. Tilk Péter 25 szavazat alapján 4,96-os eredményt ért el – most akkor ki a jobb tanár? És ez csak egy kar a 11 közül. Jó, 10, mert a frissnek számító Gyógyszerésztudományi Kar tanárait még senki nem értékelte. Ahogy az értékelések jönnek, úgy változik a lista is, tehát végleges eredményt nem lehet mondani. De nem is ez a fő célja az oldalnak, hiszen tény, hogy már pár vélemény elolvasása után is kiderül, hogy ki az a tanár, akitől annyira nem kell tartani.

dr. Tilk Zoltánt sokan bírják
dr. Tilk Zoltánt sokan bírják

Ami viszont a legviccesebb, hogy a diákok megmondhatják azt is, hogy szexi-e a tanáruk. A szexiséget jelölő bikini-ikon akkor jelenik meg, ha az összes értékelő diák több mint fele szerint szexi az adott tanár. Ha az Állam- és Jogtudományi Karnál maradunk, ott 117 tanárból összesen 10 kapott szexi minősítést. A legjobb átlaggal bíró szexi jogtanárok: dr. Kovács Bálint, dr. Bögöly Gyula és dr. Takács István. Ezúton is gratulálunk nekik.

A PTE ÁJK 10 szexi oktatója
A PTE ÁJK 10 szexi oktatója

Az Általános Orvostudományi Kar 317 listázott tanára közül viszont 53 szexi akad, amit akár a középiskolások számára kiadott pályaválasztási tanácsadó könyvekben is feltüntethetnének, annyira jól hangzik.

Az ÁOK-on egyébként egy „szexi ördög” is dolgozik, aki kemény 1 pontot kapott 3 értékelés alapján. A Bölcsészettudományi Kar 388 oktatója között 46 szexi akad, az Egészségtudományi Kar 119 tanára közül 16 kapott ilyen elismerést, a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karon 73-ból 17-en szexik, a Közgazdaságtudományi Kar 125 oktatója közül ugyanakkor csak 5-en, míg a Művészeti Karon 122-ből 12-en, a Műszaki és Informatikai Karon 212-ből 32-en, a Természettudományi Karon 246-ból 33-an.

Összesen tehát 224 szexi tanár dolgozik a Pécsi Tudományegyetemen, ami ugyan közel sem nevezhető tudományos és egzakt felmérés eredményének, ugyanakkor nagyon jól hangzik.

hirdetés

Hirdetés