Tvrtko ott lakik, ahol született

Pécsen él, előadássorozataival járja az országot

Az országos tévénél végzett műsorvezetői szereplései decemberi megszűnése óta egyre több időt tölt szeretett pécsi otthonában Vujity Tvrtko. A riporterről kevesen tudják, hogy alig 87 méterre él saját szülőhelyéhez.

hirdetés
Uránia Mozi

Az ok prózai: Tvrtkóék házából simán rálátni a közelben álló szülészeti klinika épületére. Az újságíró nemrég egy fotót is készített szobája ablakából arról, milyen közel is van egymáshoz a két épület. – Anyukám, Matija a kertek alatt sétált át oda, majd hozott a világra engem. Ma is itt élek, pontosan 87 méterre születési helyemtől – mesélte a riporter.

Ezt látja ablakából a riporter
Ezt látja ablakából a riporter

Tvrtko egyébként, miután tavaly búcsút intett a TV2-csoportnak, újabban a Kárpát-medencét járja előadásaival. A pokoli és angyali történteivel, meghökkentő utazásairól, élményeiről szóló önálló estjeivel nemcsak művelődési házakat, de kisebb-nagyobb sportcsarnokokat is megtölt országhatáron belül, a Vajdaságban, Erdélyben és a Felvidéken.

Pécsen él, előadássorozataival járja az országot
Pécsen él, előadássorozataival járja az országot

– Elképesztő volt megélni a zsúfolásig megtelt művelődési központok, színházak, mozik, sportcsarnokok erejét. Remélem, hogy teljesült álmom, és azok az ezrek és tízezrek, akikkel személyesen is találkozhattam, erősebben lettek azokon az estéken. Ez volt a célom. Egy izgalmas, néha mulatságos, kacagtató, de mindenképpen elgondolkodtató és erős színházi este keretében megmutatni a világot olyannak, amilyennek sokan nem láthatják – közölte a riporter az első előadássorozat után.