Új élményközpont nyílik a Mecsekben

Új természetismereti központ jöhet létre Pécs-Árpádtetőn, a Mecsextrém kalandpark szomszédságában: a Mókus suli erdei iskola helyén hamarosan egy új funkciókkal teli természetismereti látogatóközpont, a Mecsek Discovery Center várja a felfedezőket egy kétéves horvát-magyar fejlesztés részeként.

hirdetés

A közel ötszáz négyzetméteres kétszintes új épület a fenntarthatóság jegyében közel nulla energiaigényű lesz, legfontosabb része pedig a kiállítótér lesz – olvasható a Mecsekerdő Zrt. honlapján.

Létrejön egy 140 négyzetméteres tematikus kiállítás is, mely az „Emberek a Mecsekben” témát mutatja be játékos és innovatív módon, helytörténeti, természetismereti és -védelmi érdekességeket is felvillantva.

A projekt része a már meglévő Mókus tanösvény fejlesztése is, mely alapján kialakítanak egy digitális tanösvényt, továbbá a középhegységek madárvilágát is új és izgalmas módon mutatják be a látogatóknak.

A természetismereti szolgáltatásokat a csoportok mellett a családok, turisták is igényelhetik, ráadásul az évente több tízezer vendéget vonzó Mecsextrém Park közelsége egész napos programot ígér mindenkinek.

Szuper napot tölthetünk el a mecseki kalandparkban

Az EAGLE nevet viselő horvát-magyar projekt célja, hogy ösztönözzék a természetjárást a Dráva mindkét oldalán, és persze a két ország felfedezését. Egy közös fejlesztésnek hála például VR-szemüvegek segítségével 3D-ben is megnézhetjük a határon túli látnivalókat.

Emellett terveznek természetismereti és túravezetői képzéseket, kerékpáros és madármegfigyelő rendezvényeket, valamint egy többnyelvű mobilalkalmazást is fejlesztenek.