Új, modern eszközökkel gyógyítják a kis betegeket a gyerekklinikán

Ünnepélyes keretek között adták át azt az ultrahang- és elektroterápiás készüléket, melyekkel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján tudják kezelni a beteg piciket, gyerekeket. A modern eszközöket az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. (OJV) adományozta a klinikának.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint a PTE közleményében írja, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 2019 végén indította el a jótékonysági vadászatot, melynek célja az volt, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára hiánypótló orvosi eszközök kerülhessenek.

A vadászatokon részt vevő vadászok száma és a további adományok nagysága határozza meg a pénzkeretet, mely az egyes megyék kórházai számára áll rendelkezésre. A kórházak az elmúlt hónapokban meghatározták az eszközigényüket, melyek beszerzése folyamatos.

A pécsi gyerekklinikára most meg is érkezett az ultrahang- és elektroterápiás eszköz, melyek összértéke közel egymillió forint.

Decsi Tamás professzor, a klinika igazgatója a modern eszközökről elmondta: az ultrahangkészülék leginkább hegek, égési sérülések kezelésére, mozgásbeszűkülés oldására és fájdalomcsillapításra alkalmazható. Az elektroterápiás eszköz pedig sok területen alkalmazható, az elektroterápiás kezeléseket fájdalomcsillapításra, sérült idegek regenerálására, a legyengült izomzat erejének visszaállítására, növelésére lehet használni – olvasható a PTE közleményében.

„Az eszközök nagy segítséget nyújtanak a gyermekklinika kis betegei számára gyógyulásuk és fájdalmaik enyhítése szempontjából” – hangsúlyozta az igazgató.

Fejes László, az OJV ügyvezetője (balra), Decsi Tamás professzor, a klinika igazgatója (jobbra)

A képek forrása: Csortos Szabolcs/UnivPécs