Uránváros központját is díszíti már karácsonyfa

A hagyományoknak megfelelően Uránváros központjában is karácsonyfa díszeleg, a hatalmas fenyőt szerdán díszítették fel a városrész óvodásai. Ráadásul arról is gondoskodtak, hogy néhány év múlva már ne kelljen állítani fenyőt.

Szerdán díszítették fel Uránvárosban, a 17 emeletes előtti téren a városrész karácsonyfáját, de az ünnepség igazából már előbb elkezdődött. Kumli József szemelyi polgármester támogatásával, Hoppál Péter országgyűlési képviselő javaslatára ugyanis nyolc uránvárosi óvoda és három idősek otthona kapott egy-egy fenyőfát, amelyet jelképesen Decsi István alpolgármester adott át és díszített fel múlt héten pénteken a Radnóti Miklós utcai óvodásokkal. Az óvodás gyermekek a tápiószőlősi Pintér család felajánlásából almalevet is kaptak.

hirdetés

A Radnóti utcai óvodába a napokban vittek karácsonyfát

Szerdán három környékbeli óvoda (a Radnóti, a Hajnóczy és a Szőnyi utcai) apróságai adtak műsort, majd nekiláttak feldíszíteni a fát. Ebben segítségük is akadt, hiszen megjelent a téren a Mikulás is. Tihanyvári Dóra önkormányzati képviselő külön is adott ajándékot minden csoportnak: egy-egy óriási fenyőfadíszt, a gömböket belülről az adott oviscsoport fényképe díszítette.

Ünnepség, díszítés, Mikulás – vidám szerda délelőtt

A vidám ünnepségen elültettek egy kis fenyőfát is a téren, a tervek szerint nagyjából tíz év múlva már nem lesz szükség faállításra, hiszen a térnek saját karácsonyfája lesz. “Mire ti megnőttök, a fa is nagy lesz” – mondta Decsi István alpolgármester az óvodásoknak, akik láthatóan nagy érdeklődéssel figyelték a munkálatokat. De azután figyelmük az ajándékok felé fordult, mivel a Mikulás meglepetéssel is kedveskedett a számukra.

Nagy fa, kis fa – a jövőre is gondoltak Uránvárosban
hirdetés

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. a lejjebbnél is van mindig lejjebb! milyen elvetemült lelkületű, akinek a fenyőfa láttán, hallatán és állítása alkalmából az jut eszébe, hogy egy politikus /vagy több/ képét kéne diszitésűl a fára függeszteni?!

Comments are closed.