Vissza a múltba: kiderül az ókori pécsi sírok titka

Ingyenes tárlatvezetéssel és élőszereplős kalandjátékkal várja látogatóit a Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 17–19. között.

A pécsi világörökségi helyszínek központja, a Cella Septichora Látogatóközpont csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz – számolt be róla a Zsolnay Örökségkezelő NKft.

Ennek keretében Örökségünk nyomában: kalandjáték a múltban című nyomozós, élőszereplős programon az Improvokál Társulat tagjaival eredhetünk az eltűnt római kori leletek nyomába. Az eseményen szórakoztatva idézhetjük meg az ókori múltat a korhű ruhába öltözött, római korban élt személyeket, történelmi karaktereket. A jó hangulat garantált, miközben együtt visszautazunk a múltba, hogy teljesítsük a küldetést, azaz visszaszerezzük a négy eltűnt antik tárgyat, mielőtt az idő lejárna.

A program mindhárom nap 15.30-kor kezdődik.

Amiről a sírok mesélnek… címmel ingyenes tárlatvezetést tartanak a Cella Septichora Látogatóközpont állandó régészeti kiállításán szeptember 19-én 11.00-tól. A séta során a római kori Pécs, Sopianae temetkezéseinek anyagaiból származó leletekkel, többek között egész csontvázzal, koponyákkal, betegségek jeleit mutató csontokkal és a sírokból előkerült tárgyakkal ismerkedhetünk.

Sőt, a kiállított tárgyak másolatait kezünkbe is foghatjuk.

Megfognátok?

A programok létszáma limitált, a részvételhez regisztráció szükséges az alábbi elérhetőségeken: +36 72 224-755; info@pecsorokseg.hu

hirdetés
Uránia Mozi