Remek programok várják a pécsieket egész héten!

Pécsen hétről hétre remek programok várják a helyi lakosokat és ide látogatókat, nincs ez másképp a nyár és az uborkaszezon közepén sem! Koncertek, kiállítások és még a II. pécsi Tüke Nap is a napokban veszi kezdetét a városban.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. jobbnál jobb programokat ígér, íme!

Ifjúsági Világkórus koncert

Az Ifjúsági Világkórus koncert a Kodály Központban tekinthető meg csütörtökön este hét órától, ahol 33 ország képviseletében 58 fiatal énekes lép fel. Az Unesco-díjjal is kitüntetett kórus koncertje felemelő szórakozást ígér, és elkalauzol európai, afrikai és világzenei vizekre egyaránt.

Pirogránit Jazz Udvar: Red Baron Quintet

Pirogránit Jazz Udvar: Red Baron Quintet zenekara a Zsolnay-negyedben a Pirogránit udvaron teszi le tiszteletét szintén csütörtökön, az előadás este kilenctől látogatható. A mainstream jazz vonalán mozogva könnyedebb, populárisabb darabokra lehet számítani.

II. pécsi Tüke Nap

A II. pécsi Tüke Nap pénteken nyitja meg kapuit öt órától, ahol egy tettyei kiruccanásra invitálják a pécsieket számos remek programmal. Középpontban a pécsi értékek, a város aranykora lesz, mindemellett zenével, irodalmi beszélgetéssel is készülnek egy századelős pécsi regényről. A programon részt vesz a Pécsi Jótékony Nőegylet és a Mecsek Egyesület is, amelyek gyökerei a századfordulóig nyúlnak vissza. A Nőegylet tagjai elődeik jeles eseményeire emlékezve “Virágkorzó” ünnepélyt rendeznek, s nyári virágokkal feldíszített pavilonjukban az adománygyűjtés mellett korabeli öltözetben az egyesület történetét mutatják be a hölgyek. A város patinás, régi szervezetével, a Mecsek Egyesülettel szintén találkozhatnak a résztvevők: sátrukban bemutatják korabeli és jelenlegi tevékenységüket is. A tükeségről, a pécsi értékekről neves pécsi közszereplőkkel, Tüke-díjasokkal és a város egyik díszpolgárával hallgathatnak beszélgetéseket az érdeklődők.

Csomópontok a végtelenben

Farkas Ádám és Rákossy Anikó kiállítása, a Csomópontok a végtelenben a Zsolnay-negyedben látogatható meg péntektől egészen szeptember 15-ig, itt a közönség a két pécsi művész régebbi alkotásait csodálhatja meg az m21 Galériában. A kiállítás kurátora Bodonyi Emőke művészettörténész lesz.

További pécsi programokért, részletekért KLIKK!

hirdetés