14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálÁtadták az új üzemcsarnokot az ipari parkban

Átadták az új üzemcsarnokot az ipari parkban

Befejeződött az építése a Déli Ipari Park önkormányzati tulajdonban lévő területén lévő új üzemcsarnoknak. A 2900 négyzetméteres épületnek már bérlője is van, a beköltözés is elindult.

Még 2018-ban indult el az a projekt, amelynek keretében egy új üzemcsarnok épülhetett Pécsett, a Déli Ipari Parkban. Az önkormányzati tulajdonú területen a csarnoképület mellett a környező infrastruktúra fejlesztése is megvalósult, így a közel 2900 négyzetméteres épület (amelyben helyet kaptak irodák és vizesblokkok is) mellett a környező úthálózat és a közművek is kiépültek.

Ruzsa Csaba, alpolgármester

– Nagyon jó hír, hogy a határidőre elkészült a kivitelező – mondta el a hivatalos átadón Ruzsa Csaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. – Időközben sikeresen zárult le a bérlői pályázat is, így a nyertes már el is kezdhetett beköltözni az új üzemcsarnokba.

Óriási lett a csarnoképület

A két összekapcsolt projekt (csarnok és infrastruktúra) összesen közel 1,3 milliárd forintból valósulhatott meg.

Irodahelyiségek is létesültek az új üzemcsarnokban

A beruházást koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Csúcs Zoltán felidézte, hogy a tervezési időszakban olyan beruházói megkeresések érkeztek az önkormányzathoz, amelyek következtében az eredeti elképzeléseken módosítottak és újratervezték a projektet. Ennek köszönhető, hogy végül a jelenlegi helyszínen húzták fel az új csarnokot.

Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója

A környező infrastruktúra fejlesztésének keretében a csarnokhoz kapcsolódó úthálózat mellett közműépítésre, villamossági fejlesztésekre és trafóépítésre is sor került, a területen korábban meglévő parkolót is 40 gépjármű befogadására alkalmassá bővítették.  

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő