Az autólízing folyamata gyors és hatékony

Hirdetés

Az autólízing igénylése ma már szinte bárki számára elérhető. Ez az egyik legrugalmasabb és legkedvezőbb módja annak, hogy minél hamarabb a garázsba kerüljön álmaink autója. Szinte az egész folyamat elvégezhető otthonról, de azért érdemes odafigyelni az egyes lépésekre, hogy semmilyen fennakadással ne találkozzunk.

Pár lépés és máris használhatjuk az autót

Az autólízing igénylése megoldható olyan oldalakon keresztül is, mint amilyen a Lizingo.hu. Az első lépés minden esetben a kapcsolatfelvétel, ahol telefonon megtörténik az egyeztetés, hogy pontos képet kapjunk a lehetőségekről. Itt ki kell térni a hitelképességre, az igényekre, az autóra, valamint az összes felmerülő kérdésünkre is választ kapunk.

Ha ez megtörtént, akkor e-mailben fogunk kapni egy kiemelkedően kedvező, egyedileg elkészített, hivatalos banki ajánlatot, amiben szerepel a kiválasztott konstrukció és pontos listát kapunk arról, hogy milyen dokumentumokra lesz szükség a hitelbírálathoz. 

Ez a folyamat sokkal hatékonyabb, mint a hosszas levelezgetés, hiánypótlás és félreértések sorozata. Az egyeztetés után akár e-mailben is elküldhetjük a szükséges dokumentumokat a hitelbírálathoz. Nem kell sorban állni vagy utazni, elég beszkennelni vagy okostelefonnal lefotózni a személyes iratok mindkét oldalát, valamint a többi iratot is.

Válasszuk bármelyiket, a lényeg az, hogy az adatok jól olvashatóak legyenek. Alkalmazottak esetén a bankszámlakivonatot letölthetjük a netbankból. Fontos, hogy ez ne egy számlatörténet legyen, hanem az utolsó három havi, jövedelem-jóváírást is tartalmazó bankszámlakivonat kerüljön elküldésre. Ha ezzel megvagyunk, maga a hitelbírálat pár óra alatt kész van. Az iratok beérkezése után akár még aznap megkaphatjuk az eredményt.

Szerződéskötés, az autó átírása

A szerződéskötéshez egy személyes találkozásra van szükség, amihez mi választjuk ki a helyet és az időpontot. A lízingcég hozza a lízingszerződést, a bank által aláírt adásvételit és minden olyan egyéb dokumentumot, ami elengedhetetlen az ügylethez. 

Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy aláírjuk a szerződést és átadjuk az önerőt az eladónak. Ez akár történhet készpénzben, utalással vagy autóbeszámítással, attól függ miben állapodtunk meg. Az aláírt dokumentumok e-mailben érkeznek be a bankba, ahol még egy utolsó ellenőrzést is elvégeznek.

Az autó átírását elvégezheti az eladó vagy a lízingcég is. Ezzel győződik meg a bank arról, hogy a jármű valóban tehermentes.

Az utolsó simítások

Ha 2014 óta nem tettünk még közjegyző előtt azonossági nyilatkozatot, akkor erre is szükség lesz még a folyósítás előtt, mert ez is feltétel hozzá. Ha minden rendben van (szerződéskötés, átírás, azonossági nyilatkozat), akkor legkésőbb a következő banki munkanapon megtörténik a hitelösszeg folyósítása. Az autólízing segítségével könnyedén beszerezhetjük álmaink autóját.

Hirdetés