20 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapAbszolút NőAz év küzdősportolójának választották a pécsi lányt

Az év küzdősportolójának választották a pécsi lányt

Szmolka Nikolettát a Küzdősportok Világbajnokságán nyújtott kiemelkedő teljesítményéért díjazták a rangos elismeréssel. Gratulálunk neki!

Kimagasló tavalyi teljesítménye elismeréseképpen 37 sportág 64 versenyzőjét díjazta hagyományos évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágak ernyőszervezete, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) a napokban.

2023 díjazottja lett a pécsi Szmolka Nikoletta is, aki az év sportolója elismerést a tavaly megrendezett Küzdősportok Világbajnokságán nyújtott kiemelkedő teljesítményéért érdemelte ki. A versenyző emellett Riyadh-ban ismét a világ legjobbjait legyőzve aranyérmet szerzett a World Combaton.

Mint írta róla egyesülete, a BJJ Pécs, nem túlzás azt állítani, hogy Szmolka a küzdősportok királynője, ugyanis bármelyik szakágban indul, sikeres. Többszörös bajnok, brazil jiu-jitsuban magyar bajnok, Európa-bajnoki aranyérmes; grapplingben no-gi és gi Európa-bajnok, no-gi világbajnoki aranyérmes; grapplingben, birkózásban, U23-as és felnőtt magyar bajnok; MMA-ban 100 százalékos, mindkét profi meccsét megnyerte, méghozzá egy percen belül.

Gratulálunk az elismeréshez!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő