24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
Kezdőlapne pipáld kiAz okokat jelenítenék meg

Az okokat jelenítenék meg

A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelyben kezdeményezik, hogy a költségek növekedése is jelenjen meg a számlákon – jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján Varju László.

A DK pártigazgatója azt mondta, ezzel szeretnék egyértelműen megjeleníteni, hogy mi az oka a létfenntartási és egyéb költségek, valamint a banki szolgáltatások és más szolgáltatói díjak folyamatos növekedésének.

Varju László azt mondta, a számlákon megjelenik a rezsicsökkentés eredménye, de az intézkedés valós költségeit a kormány eltitkolja.

A javaslat szerint az élelmiszereket árusító üzleteknek és az áruházaknak külön és jól láthatóan fel kellene tüntetniük a közterhekre, a szállítási költségek növekedésére és a különadókra visszavezethető áremeléseket – közölte a független képviselő. Hozzátette: a szolgáltató cégeknek is hasonló számlákat kellene kibocsátaniuk, miközben a banki szolgáltatást nyújtó társaságok a szerződésekben és a számlakivonatokon jeleznék a bankadó és a pénzügyi tranzakciós adó miatt bekövetkezett emeléseket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő