20 C
Pécs
péntek, június 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletAzokat köszöntötték, akik több évtizedes munkájukkal építették fel Pécset

Azokat köszöntötték, akik több évtizedes munkájukkal építették fel Pécset

Kilencedik alkalommal köszöntik a pécsi időseket október elsején és másodikán az Idősek Világnapja alkalmából a Kodály Központban. Összesen öt koncertet szerveztek idén azoknak, akik felépítették a várost. Páva Zsolt polgármester kedden, az első koncert előtt köszöntötte az időseket és búcsúzott el tőlük utolsó polgármesteri ciklusának végén.

Az Idősek Világnapja alkalmából idén is két napon keresztül, október elsején és másodikán rendezik meg a pécsi idősek előtt tisztelgő hagyományos ünnepi koncertsorozatot a Kodály Központban. A köszönet és az idősek városépítő-szépítő munkája előtti főhajtás dallamai a két nap során összesen 5 alkalommal csendülnek fel a világhírű koncertteremben.

Újfent rengetegen voltak kíváncsiak az ünnepi koncertre

Az első koncert előtt Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntötte a nézőket, 2011 óta immár kilencedik alkalommal. Beszédében elmondta, hogy a város célja az, hogy az Idősek Világnapján azok előtt tisztelegjenek, akik több mint fél évszázada élettel töltötték meg az akkor még kisvárosnak számító Pécset. Ezt követően a polgármester – utolsó városvezetői ciklusának végén – elbúcsúzott a várost több évtizedes munkájukkal felépítő idős pécsi polgároktól.

Páva Zsolt elbúcsúzott a várost építő idős polgároktól

– Az előttünk álló önkormányzati választáson már nem indulok, új polgármestere lesz a városnak. Ezért ezen az eseményen szeretném megköszönni azt a támogatást és segítséget, amit Önöktől kaptam az elmúlt több mint 10 év során. Amikor ezt a döntést meghoztam, próbáltam egy olyan személyt találni, kiválasztani, aki alkalmas lesz arra, hogy átvegye a stafétát, aki utánam vezetni tudja ezt a nagyszerű várost. Ezért tettem javaslatot arra, hogy Vári Attila legyen az utódom, ha a pécsi polgárok is így döntenek – mondta Páva Zsolt.

Vári Attila: nem lehetünk elég hálásak Pécs idős polgárainak

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és a Fidesz-KDNP, Összefogás Pécsért Egyesület pécsi polgármesterjelöltje Páva Zsolt beszédét követően köszöntötte a koncertre érkezett időseket. Mint mondta, az Idősek Világnapján azok előtt tiszteleg a város, akik évtizedeken át keményen dolgoztak Pécsért.

Több évtizedes munkájukat hálálják meg

– Amink ma van, az az Önök munkájának, példamutatásának köszönhető. Amíg Önök évtizedeken át dolgoztak értünk és a városért, addig mi tanulhattunk és sportolhattunk. Úgy gondolom, nem lehetünk eléggé hálásak ezért. Fontos, hogy így, együtt egy új szövetségben olyan Pécset teremtsünk, amely békés, nyugodt és biztonságos valamennyi polgárának, ahol az időseket megbecsülik, a gyermekek, unokák pedig biztos jövőképpel rendelkeznek – mondta Vári Attila.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő