11 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekBajban a NER-közeli kivitelező, leállt a PVSK és az egyetem beruházása is

Bajban a NER-közeli kivitelező, leállt a PVSK és az egyetem beruházása is

Az utóbbi években számos közbeszerzést megnyerő B Build & Trade nyerte el korábban a PVSK Verseny utcai sportberuházásának kivitelezését, valamint a Pécsi Tudományegyetem Tudományos és Innovációs Park építését is. A NER-es körökben jól mozgó vállalkozás ellen azonban végrehajtás van folyamatban, a beruházások pedig jelenleg is állnak.

A Telex számolt be részletesen a Bánki Erik, fideszes országgyűlési képviselőhöz közel álló B Build & Trade problémáiról – illetve az ennek következtében fellépő nehézségekről két pécsi, egyenként is több milliárd forintos beruházás kapcsán. A Telex arról ír, hogy már jó ideje hallani pletykákat arról, hogy a kivitelező cég körül nincs minden rendben, ki nem fizetett alvállalkozókról is beszéltek az utóbbi hónapokban.

Hogy valóban bajban lehet a NER-közeli vállalkozás, azt jól mutatja a PVSK Verseny utcai telephelyén zajló, állami pénzből megvalósuló fejlesztés állása is, hiszen hosszú hetek óta nem történik semmi a munkaterületen. A lap meg is kereste az egyesületet, amely arról számolt be, hogy bár a B Build hivatalosan nem vonult le a helyszínről, a munka valóban áll. Ráadásul a többször meghosszabbított határidőt sem tartotta a kivitelező, így május 3-án a kivitelezési szerződést felmondta a PVSK. Ez egyben azt is jelenti, hogy a munkák befejezésére új közbeszerzést kell majd kiírni, azaz egyelőre nem tudni, mikorra készülhetnek el a sportfejlesztések a Verseny utcában.

Hasonló a helyzet a PTE Tudományos és Innovációs Parkja kapcsán, azzal a különbséggel, hogy ott még el sem kezdődött a munka. A szintén a B Build által elnyert közbeszerzés keretében tehát jelen állás szerint a cég valószínűleg nem fogja tudni megcsinálni a projektet. Az egyetem a Telex kérdéseire válaszolva azt mondta: „egyetemünk mindent megtett annak érdekében, hogy a kivitelezésben érzékelt jelentős késedelmeket a kivitelező behozza, ugyanakkor a megbízott cég a vállalt intézkedéseknek továbbra sem tett eleget, így az egyetem – élve a szerződésben foglalt jogával – a közelmúltban kezdeményezte a kivitelezői szerződés felbontását”.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő