25 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálBánki elismerte, hogy volt Hollandiában Csizivel a Volvo-beszerzés idején, de azt mondja,...

Bánki elismerte, hogy volt Hollandiában Csizivel a Volvo-beszerzés idején, de azt mondja, koncertre mentek

Meg kajálni. Egészen pontosan: „gasztronómiai érdeklődés” következtében ugrottak ki egyetlen napra Hollandiába, és nem a buszokról tárgyalni. A Volvo-per mai kaposvári tárgyalásán megjelent Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő, aki szerint nem életszerű, amit Bánki állít, ezért feljelentést tesz – írja a Szabad Pécs.

Bánki Erik fideszes képviselőt, akit sokan a párt baranyai helytartójának tartanak, is kihallgatta kedden a Kaposvári Törvényszék a Volvo-perben. Bánki tagadta, hogy köze lenne a korrupciós ügyhöz, de éppen a buszbeszerzés időszakában járt Hollandiában a pécsi buszcsereprogram arcával, Csizi Péter egykori pécsi fideszes alpolgármesterrel és országgyűlési képviselővel – emlékeztet a lap.

https://www.pecsma.hu/hirzona/volvo-per-csizi-peter-szerint-o-csak-az-arca-volt-a-korrupciogyanus-buszbeszerzesnek/

Bánki a bíróságon tagadta, hogy akár ebben az ügyben, akár más pécsi ügybe operatívan belefolyt volna, a buszos beszerzés kapcsán lobbiznia sem kellett – állította. 

A Szabad Pécs szerint azt mondta, a per bűnösségét elismerő, már elítélt harmadrendű vádlottját ismerte korábban, egyrészt a sportéletből, másrészt egy ügyletből is: ő szerezte be a politikus egyik autóját, illetve egy olyan németországi cégnek is volt az ügyvezetője, amiben Bánki résztulajdonos volt. A Szabad Pécs emlékeztet: a másik tulajdonos Bánki Erik testvére volt.

A tárgyaláson megjelent Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, a Szabad Pécsnek azt mondta, hogy feljelentést tesz Bánki tanúvallomása miatt. Szerinte ugyanis Bánkinak, bármit is mondott ma, mégiscsak köze lehet a pécsi buszbeszerzéshez, amint azt állította is a közelmúltban elhunyt elsőrendű vádlott, aki írásos tanúvallomásában beszélt arról, hogy Bánkinak és Csizinek igenis volt köze a buszbeszerzéshez.

A per szeptemberben folytatódik.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő