26 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapTOPBelga sikerrel zárult Pécsett a Tour de Hongrie

Belga sikerrel zárult Pécsett a Tour de Hongrie

Bár az embert próbáló Bárány utat a holland Wouter Poels bírta a legjobban, és ezzel meg is nyerte a Tour de Hongrie, Siófok és Pécs közti ötödik, befejező szakaszát, az összetett verseny végül belga sikerrel zárult.

Nagy csatára lehetett számítani a Tour de Hongrie idei zárószakaszán, Siófok és Pécs között. A hegyimenők előnyben voltak, hiszen a Bárány út hírhedt emelkedőjét háromszor is le kellett küzdenie a mezőnynek, mielőtt áthaladt az állatkertnél felállított célkapun.

Az időjárásra összességében nem lehetett panasz, 20-22 fokban, többnyire napsütésben tekerhetett a mezőny, csak egy rövid időre tűnt úgy, hogy leszakadhat az ég, de mire Orfű felől begurultak a kerékpárosok a városba, a Szigeti úton már szépszámú érdeklődő várta őket – remek időben.

A Széchenyi téren idén is fantasztikus volt a hangulat, ahogyan az videónkból is kiderül:

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is fantasztikus volt a hangulat a belvárosban, a mostani körverseny talán legjobb hangulatú szakaszán haladhattak át a Tour résztvevői, a Széchenyi téren nagy tömeg buzdította a bringásokat. Kellett is a drukkolás, hiszen háromszor is fel kellett kapaszkodniuk a Bárány tetőre – a még sétálva is embert próbáló emelkedő alaposan meg is izzasztott minden versenyzőt. Főleg, mert még kétszer kellett teljesíteniük ugyanezt a kaptatót.

A kemény menetet Wouter Poels teljesítette a legjobban, és bár a befutó nagyon szoros lett, a holland kerékpáros nyerte meg a pécsi szakaszt.

A Siófokról az összetettben első helyről, 14 másodperces előnnyel induló belga Thibau Nys azonban megőrizte első helyét, és övé lett a 2024-es Tour de Hongrie sárga trikója. A győzelem után, az állatkert közelében összegyűlő jó kétezres szurkolósereg előtt nyilatkozva Nys azt mondta, fantasztikusan érezte magát a magyar körverseny öt napja alatt, és bár Belgiumban valóban fanatikusak a kerékpárszurkolók, szerinte a magyarok már nagyon közel járnak ahhoz a szinthez.

Így nyerte meg a szakaszt Poels:

Az amatőrök is kitekerték magukat

Sok-sok résztvevővel zajlott kora délután a II. Zsolnay-kupa is, amelyet a PSN Zrt. az amatőr és félprofi kerékpárosoknak szervezett meg. Idén is élvezetes, kemény versenyt hozott a Zsolnay-kupa, amelynek felnőtt kategóriáját ugyan Balassa Péter nyerte meg, 10 perc 10 másodperces időeredménnyel, azonban a leggyorsabban nem ő, hanem az utánpótlás korú Galicz Benedek ért fel a hegyre, ehhez a fiatalembernek mindössze 9 perc 38 másodpercre votl szüksége! (Cikkünk eredeti verziójában tévesen azt írtuk, hogy Balassa Péter lett az abszolút győztes, a tévedésért elnézést kérünk)

Ezúttal is sokan próbáltak szerencsét a Zsolnay-kupán

Fotó: Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő