20 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapHírzónaBerényi Zoltán a peremkerületi buszközlekedésről

Berényi Zoltán a peremkerületi buszközlekedésről

Berényi Zoltán, a Fidesz-KDNP-ÖPE frakciószövetség önkormányzati képviselője felülvizsgáltatná „a peremkerületi városrészekből a városba való gyorsabb és gyakoribb bejutás lehetőségét”, amiről írt egy közleményt is. Ezt itt:

„A Pécs-Hirden élő, a Pécs-Somogy bányatelepi, de a Petőfi-aknai lakosok is Pécs többi részéhez képest ritkán, olykor több órás időközökkel kapnak lehetőséget a városba való bejutásra, vagy a városból történő hazautazásra. Pécs-Hirdre a jelenlegi 103E és 104E számú úgynevezett gyorsjáratokat a korábbinál szórványosabb időközönként vehetik csak igénybe az itt élők.

Sajnálatosan a helyi járatok menetrendjének nemrég eszközölt módosítása sem teszi lehetővé ezen településrészek lakóinak a gyors, közvetlen városba jutási lehetőség biztosítását. A Hirdre utazók a korábbitól eltérő, mindössze 8 perces menetidő helyett mára egy jelentős, fél óránál is hosszabb kerülő megtételével kell, hogy ingázzanak otthonuk és a város között, amennyiben a pécsi tömegközlekedést választják. Nem sokkal jobb a helyzetük azoknak sem, akik Pécs-Somogy bányatelepi részéről, vagy Petőfi-aknáról szeretnének bejutni a városba, és onnan vissza, haza. Mivel ezen településrészek kiesnek a jelenleg közlekedő járatok fősodrából, így azokat a településrészeken jelenleg áthaladó járatok többsége nem érinti.

Számos lakossági megkeresést kaptam és minden alkalommal jeleztem is ezeket a városvezetés felé, de a hirdi lakosok már évekkel korábban közvetlenül Péterffy Attilának is felvázolták a szomorú helyzetet, eredmény nélkül.

Azt szeretném, hogy a pécsi városvezetés végre felülvizsgálja a peremkerületi városrészekből a városba való gyorsabb és gyakoribb bejutás lehetőségét, úgy, ahogy ez a korábbi években volt. Akár azt is kezdeményezhetnénk, hogy a Pécs-Hird településrészen ma is közlekedő Volánbusz Zrt. járatokra is felszállhassanak a Pécsre beutazni szándékozók a helyi járatú TÜKE bérletükkel.

Pécs, 2023. szeptember 7.

Tisztelettel,

Berényi Zoltán
képviselő
Pécs-Somogy-Vasas-Hird”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő