22 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálBrit befektetők Pécsen

Brit befektetők Pécsen

A brit nagykövet pécsi gazdasági szereplőkkel, az iparkamarával és Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével is tárgyal arról, milyen területekre vár a megyeszékhely brit befektetőket. Szóba kerültek autógyárak, termelőüzemek, energetikai cégek és az egészségipar is.

Jonathan Knott brit nagykövet a pécsi polgármesterrel történt megbeszélés után sajtótájékoztatón azt mondta, Pécsen is minden lehetőséget meg kell ragadni ahhoz, hogy a hazai és a brit gazdasági szereplők a jövőben hatékonyabban tudjanak együttműködni, s kölcsönösen erősítsék kapcsolataikat. Ma ugyanis, mondta, mindkét oldalon nagy az információhiány, pedig mindkét fél nyerne, ha jobban megismerné a másikat.

Kiemelte: az Egyesült Királyság 2 millió autót gyárt évente, így többek között Pécs is kivehetné részét a szektor kiszolgálásából, de más termelőüzemek a városba hozása is szóba kerülhet. Ehhez nyújt kiváló terepet az új pécsi ipari park, s az, hogy a pécsi munkaerő kiváló, mondta.

Knott biztatni fogja a briteket a pécsi befektetésekre
Knott biztatni fogja a briteket a pécsi befektetésekre

Páva Zsolt polgármester szerint azzal, hogy a BAT 9 milliárd forintból létrehozta második pécsi dohánygyárát, azt üzeni a város: Pécsen van mit keresniük a brit befektetőknek. Hozzátette: Pécs egy komplett listát ad át a nagykövetségnek azokról a pécsi és baranyai cégekről, amelyek érdekesek lehetnek a brit befektetőknek, s amelyek bővíthetnének a szigetországban. Ugyanígy a pécsi lehetőségeket is részletesen vázolta a városvezető Knottnak.

Az új pécsi dohánygyár is felkelti az érdeklődést Pécs iránt
Az új pécsi dohánygyár is felkelti az érdeklődést Pécs iránt

Jonathan Knott azt mondta: a nagyobb nyugat-európai országok közül az Egyesült Királyság, közép-európai versenytársai közül pedig hazánk a leggyorsabban fejlődő gazdaság. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes minden szóba jöhető területen együttműködni. Elmondta, ő azzal segíti az ügyet, hogy kölcsönösen megismerteti a szereplőket a lehetőségekkel. Ma ugyanis, tette hozzá, az információhiány miatt nem elégségesek a gazdasági kapcsolatok, nem aknázzák ki a felek lehetőségeiket.

Kiemelte: hazánk és Nagy-Britannia elsősorban az autóipar, az energiaszolgáltatás, a kiskereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások terén és az egészségügyben tudja a jövőben mélyíteni kapcsolatait.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő