16 C
Pécs
szerda, június 12, 2024
KezdőlapAbszolút PécsBuli, barátság, tehetség, szárnyal a pécsi Mehringer zenekar!

Buli, barátság, tehetség, szárnyal a pécsi Mehringer zenekar!

Öt tehetséges fiatal srác, akik habár merőben különböző egyéniségek, összeköti őket a barátság és a zene szeretete. Ők alkotják 2022 óta a Mehringer néven futó pécsi zenekart, mely gyakorlatilag berobbant a legmenőbb helyi fesztiválokra, a rádióba, és persze az egyre nagyobb számú rajongó szívébe. Aki esetleg még nem ismerné őket, most megtudhat egyet, s mást. 

Habár – sajnos csak utóbb – kiderült, hogy a srácok törzshelye egy másik pécsi kocsma, mi a Cooltour Caféban találkoztunk velük. Kávé és tea mellett elegyedtünk laza beszélgetésbe, a fő téma nyilván a zenekar jelene és jövője volt.

A banda tagjai Mehringer Marcell, Kővári Dániel, Tormássy Lóránd, Frick Péter és Marcsek Máté. Mind az öten pécsiek, itt is élnek, négyen tanulnak, egyikük pedig már dolgozik, a muzsikáláshoz „hivatalos papírral” csak hellyel-közzel rendelkeznek, ez azonban semmiben sem akadályozza meg őket, legtöbbjük egyébként is gyermekkora óta játszik hangszeren – van, akit édesapja lemezgyűjteménye inspirált erre, mást a szülei írattak be zeneiskolába. A formációt a sokak által az X-Faktor 2021-es évadából ismert énekesük alapította tavaly, azóta pályájuk folyamatosan felfelé ível: sorra nyerik az ország tehetségkutatóit, megjelent első kislemezük, már most számos fellépésen vannak túl és 2023-ra is fokozatosan telik be naptáruk, holott gyakorlatilag még mindig keresik az útjukat.

– Többen egy csapatban fociztunk régebben, illetve egy iskolába is jártunk, de a zene és a buli hoztak minket igazán össze, legtöbbször a Monte Cristóban találkoztunk, talán ezért járunk oda ma is előszeretettel. Úgy gondolom, a közös sikerünkhöz az is hozzátett, hogy sok ismerőst szereztem a tévés szereplés által, de úgymond épp időben estem ki ahhoz a műsorból, hogy ne legyek elkötelezve senki felé, így létrejöhetett ez a projekt, aminek a keretében azokkal játszhatok együtt, akikkel szeretnék. A név nyilván abból adódik, hogy nem akartuk elveszíteni azokat a követőimet, akik korábban megkedveltek, viszont tudatni akarjuk, hogy mi egy csapat vagyunk, ami egyenlő tagokból áll. Minden dalt magunk írunk és hangszerelünk, rajtam kívül Dani is szokott énekelni, megoszlanak a feladatok. Emellett több másik formációban is közreműködünk, folyamatosan gyakorlunk és próbálunk suli és munka után, néha helyett – mondta el lapunknak Mehringer Marcell.

Kérdésünkre a bandatagok azt mondták, a stílusukat még csak most keresik, emellett nem is szeretnének csupán egy műfajba bekategorizálhatók lenni. Céljuk, hogy a fiatalok mellett az idősebb, de koncertre járó generáció tagjai is találjanak a dalaik között olyat, ami elnyeri a tetszésüket. Az eddigi visszajelzések és tapasztalataik nagyon jók: közösségi oldalaikon egyre több az elérés, a pécsi szilveszteri buliban több ezren nézték meg őket, a hazánkban az egyik legmenőbbnek számító Halott Pénz pedig őket kérte fel előzenekarnak legutóbbi telt házas koncertjéhez, de a Sétatér és a Made in Pécs fesztiválokon is hasítottak például.

A következő hónapokban első nagylemezükön dolgoznak majd (Forrás: Facebook)

Mindemellett pedig élik az átlagos húszas éveiket – már aki, hiszen billentyűsük, Marcsek Máté például még középiskolás, idén érettségizik. A bandatagok az interjú során kiemelték azt is, hogy ugyan az alkoholfogyasztásban nem fogják vissza magukat, de kábítószerekkel egyáltalán nem élnek, ami szerintük példamutató a zenei szférában.

Az is kiderült, hogy hosszú út vezetett el odáig, hogy most itt tartanak: több kisiklott zenei próbálkozásuk volt Kővári Dániel szerint; talán rizikós, de végül jó döntés volt Frick Péter „alkalmazása” is, aki csak néhány éve kezdett dobolni, épp Tormássy „Lorka” biztatására; sőt, előző billentyűsük helyett például új bandatagot kellett találni. Nem volt tehát könnyű a kezdet, de éppen emiatt különleges, hogy a zenekar tagjai nem adták fel, összetartanak, és együtt a siker útjára tudtak lépni. Mi úgy gondoljuk, nagy jövő áll előttük, már várjuk, hogy – várhatóan ősszel megjelenő – nagylemezüket is hallhassuk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő