A szigetvári drogbandavezér újabb „kollégáit” tartóztatták le

A Pécsi Járásbíróság július 2-án egy hónapra elrendelte 3 gyanúsított letartóztatását bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottakat európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el, az átadásukra 2020. június 30. napján került sor. A rendőrök korábban már zár alá vett 14 ingatlant és csaknem 31 millió forint értékben foglalt le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint a Pécsi Törvényszék írta, az elsőrendű gyanúsított 2018 nyarától bűnszervezetet hozott létre, a férfi külföldről új pszichoaktív anyagot rendelt, annak ellenértékét kriptovalutával egyenlítette ki. A drog megrendelésében élettársa is közreműködött.

A drogot a bűnszervezet öt tagja porciózta, csomagolta, majd országszerte különböző postákon feladva juttatta el a fogyasztókhoz. Az elsőrendű gyanúsított Budapesten több lakást is bérelt, ahol a már letartóztatott gyanúsítottak a csomagokat előkészíthették.

A fogyasztók az új pszichoaktív anyagot interneten keresztül rendelték meg az elsőrendű gyanúsítotthoz köthető weboldalokról, amelyek létrehozását, üzemeltetését és rendszeres változtatását a bűnszervezet szintén letartóztatásban lévő két informatikus tagja segítségével végezte. Az internetes áruházakat az Egyesült Államokban  lévő gazdasági társaságok szerverein keresztül üzemeltették.

A megrendelők a drog ellenértékét a postának fizették meg, majd a Magyar Posta Zrt. az összegeket az elkövetői kör által megadott bankszámlákra utalta. A feladást lebonyolító gyanúsítottak a bankszámláról a posta által utalt összeget készpénzben vették fel és eljuttatták a bűnszervezet vezetőjéhez.

Az eddigi adatok szerint a bűnszervezet legalább 13 ezer postai csomagot adott fel, a bankszámlákra legalább 200 millió forint bevétel érkezett.

A három újabb gyanúsítottat európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el, kedden adták át őket a magyar hatóságoknak.

Közülük két ember büntetett előéletű, különös visszaeső, korábban kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őket a Pécsi Törvényszék.

Kiemelt képünk illusztráció.