Ablakából árulta a drogot egy pécsi férfi, letartóztatták

A Pécsi Járásbíróság április 1-én egy hónapra elrendelte O.S. gyanúsított letartóztatását új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés

A rendelkezésére álló adatok szerint O.S. gyanúsított március 30-a előtt pécsi tartózkodási helyén, egy belvárosi ingatlan utcára néző ablakából rendszeresen árult pszichoaktív anyagot másoknak.

A házkutatás során felfedeztek és lefoglaltak több csomag kábítószernek tűnő növényi anyagot – melyből egy csomag új pszichoaktív anyagnak minősülő 4F-MDMB-BINACA-ként azonosítható –, valamint mobiltelefonokat, tabletet és készpénzt is.

A bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a még felkutatandó tanúk befolyásolásával, bizonyítékok eltüntetésével, megsemmisítésével a bizonyítást veszélyeztetné. A gyanúsított bejelentett munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, a bűncselekményt feltehetően rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve követte el, így fennáll a veszély, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata nem végleges.