Bíróság tárgyalja a téglás gyilkosságot

A Pécsi Járásbíróság folytatja a tárgyalást annak a két hajléktalan férfinak az ügyében, akik közül egyikük embert ölt a vád szerint, társa pedig meg is lopta a holtan fekvő férfit.

hirdetés
Uránia Mozi

A vád szerint a két hajléktalan férfi egy pécsi önkormányzati bérlakásba költöztek be illegálisan, ahol a befogadójuk elvárta, hogy kolduljanak, és a megszerzett pénz egy részét adják át neki.

A befogadó többször kevesellte a pénzt, és rendszeresen verte az egyiküket, így tett tavaly ősszel is, ám akkor fordult a kocka.

A befogadó miután az egyik hajnalban hazaért, megrúgta, megütötte a főgyanúsítottat, majd elaludt, de már nem kelt fel. A befogadott férfi ugyanis bosszúból téglával fejbe vágta. A másik kitartott mindezt ugyan látta, de nem volt magánál, és miután nem sikerült felébreszteni a homlokon csapott férfit, elvette az asztaláról a 10 ezer forintos mobilját a SIM-kártyával együtt.

A két vádlott miután szembesült a sértett halálával, elhagyta a lakást, közölte a bíróság.

A bíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény ügyében folytatja a tárgyalást pénteken.