Dühbe gurult a kidobó, combon rúgta a részeg vendéget

Jogerősen 1 év 10 hónap börtönt kapott 3 évi próbaidőre felfüggesztve és 200 ezer forint pénzbüntetést súlyos testi sértés miatt U. B. vádlott, aki maradandó testi fogyatékosságot okozott kidobóként egy részeg vendégnek.

A vádlott férfi még 2015. május 1-én kidobóként dolgozott egy pécsi presszóban. A sértett éjfél után részegen érkezett a helyszínre, ahol a kidobó közölte vele, hogy ilyen állapotban nem engedi be, menjen máshová. A részeg férfi vitatkozni kezdett vele, mire a vádlott ököllel úgy arcon csapta, hogy vérezni kezdett az arca. A kidobó végül beengedte a szórakozóhelyre, hogy a mosdóban lemoshassa arcáról a vért.

Ezután a sértett részeg férfi háromnegyed órát tartózkodott még ott, majd egy barátjával távozni akart, mikor az épület előtt újra szóváltásba keveredett a kidobóval. A veszekedésbe egy harmadik, ismeretlen férfi is bekapcsolódott, aki tenyérrel megütötte a részeget. Erre már tényleg távozni akart a sértett, ám a dühös vádlott nagy erővel egyszer csak combon rúgta.

Súlyos sérüléseket szenvedett a férfi: eltört az arccsontja, bal combja sérült, bal térd belső szalagja sérült. A combsérülés miatt maradandó testi fogyatékosság alakult ki nála.

A Pécsi Törvényszék 2019. május 7-én megtartott másodfokú tárgyaláson helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság 2018. február 26-án kihirdetett ítéletét, így az jogerőssé vált.

Hirdetés