Fejszével ment neki haragosának a baranyai agresszor

A Pécsi Járásbíróság enyhítette annak a vádlottak az ítéletét, aki agyba-főbe vert egy kerékpárost, majd fejszével fenyegette meg, hogy kibelezi és megöli a családját.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék 2019. április 26-án tartott nyilvános ülést, ahol kihirdették, hogy R.B. vádlott számára kiszabott szabadságvesztés mértékét 1 év 6 hónapra, míg a felfüggesztés próbaidejét 2 évre enyhítette, továbbá mellőzte az elrendelt pártfogó felügyeletet.

A bíróság közlése szerint 2016. július 23-án a vádlott egy baranyai faluban autózott reggel, amikor észrevette a kerékpárral közlekedő sértettet. Amint mellé ért, a lehúzott ablakon keresztül szidni, fenyegetni kezdte. Kisvártatva ki is szállt, odament hozzá, majd lerántotta a kétkerekűről, majd ütni-verni kezdte a férfit. A sértettnek sikerült meglépnie, de az agresszor újra utolérte, és újbóli öklözés vette kezdetét. Az autójába is megpróbálta betuszkolni a szerencsétlent, de miután ez nem sikerült, a közeli tóba lökte őt. Másodszor is megmenekült a sértett, de a vádlott harmadszorra is utolérte. Ekkor már egy fejsze is előkerült. Megfenyegette azzal, hogy őt és testvérét és nő ismerősét kibelezi, megöli, illetve „korrupt rendőr ismerőseivel elintézteti”.

A sértett, aki a történtek során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a közeli munkahelyére beérve értesítette a rendőrséget.