Hat év fegyházra ítélték a pécsi táskatolvajt

A Pécsi Törvényszék 4 rendbeli lopásért 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte a pécsi táskatolvajt. 

A március 21-én megtartott tárgyaláson B. M. A. vádlottat rablás bűntettében és 4 rendbeli lopás vétségében mondták ki bűnösnek, ezért halmazati büntetésül 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélték. A vádlott férfi tavaly Pécs belvárosában rendszeres haszonszerzésre törekedve járókelőket követett, majd erőszakosan elvette táskájukat. Miután a készpénzt és az értékeket megszerezte, a táskákat elhajította.

Ilyen módon a vádlott összesen öt sértettől vette el a táskáját, többek között egy férfitől, aki idős koránál fogva nem tudott fellépni vele szemben. Miután a vádlott az idős sértett vállán lévő táskát rángatni kezdte, kitépte azt a férfi kezéből, aki ennek hatására a földre esett, fejét az útburkolatba ütötte és ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett.

A vádlott cselekményeivel az öt sértettnek összesen 148.308 forint kárt okozott, melyből az eljárás során lefoglalással és a sértetteknek történt visszaadással 42.788 forint megtérült. A vádlott és védője részben eltérő minősítés és enyhítés végett jelentettek be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a fellebbezés előterjesztésére, így az ítélet nem jogerős.

hirdetés
Hirdetés