Inkább gázt adott és elsodorta a közterület-felügyelőt

A vádlott és védője fellebbezése folytán eljáró Pécsi Törvényszék a napokban – tanácsülésen – meghozott ítéletével a Pécsi Járásbíróság 2020. január 16-án kelt ítéletét – amellyel B. A. vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte – megváltoztatta: a kiszabott szabadságvesztés és a próbaidő tartamát 1-1 évre, a közúti járművezetéstől eltiltás tartamát 2 évre enyhítette. Az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a két közterület-felügyelő 2018. február 9-én Pécsett, a belváros egyik behajtásiengedély-köteles kereszteződésében ellenőrizték az engedélyek érvényességét.

A vádlott férfi délelőtt épp arra ment kocsival, az egyik közterület-felügyelő ekkor karjelzéssel megállásra szólította fel. A férfi azonban nem állt meg, inkább gázt adott, így a közterület-felügyelőnek el kellett ugrania az autótól. Emiatt megbillent, először a jobb könyökével támaszkodott meg a szélvédőn, de végül ellökte magát, a vádlott pedig továbbhajtott – áll a vádiratban.

A közterület-felügyelők a kocsi után futottak, de nem érték utol.

A vádlott veszélyeztette a sértett életét, testi épségét.

Az ítélet jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció.